Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 13 февраля 2013, 17:17
2014
0

Евробаскет 2015: очередной «дерибан»?

Куда пойдут деньги на организацию чемпионата Европы по баскетболу в Украине

| Обновлено 13 февраля 2013, 17:17
2014
0

Журналісти Євро-патруля візьмуться за інспекцію підготовки до європейського чемпіонату із баскетболу «Євробаскет-2015».

Як відомо, на підготовку до баскетбольного турніру передбачається виділити 7 млрд. грн. коштів держбюджету. Фінансування планується розпочати вже в лютому цього року.  Організацію заходу обіцяють здійснювати в рамках «державно-приватного партнерства».

Проте, такі заяви викликають у представників «Євро-патруля» відчуття дежавю. Адже аналогічні заяви ми вже чули під час організації в Україні фінальної частини Євро-2012.      

«На цей рік в бюджеті передбачено витрати у розмірі більше 1 млрд. грн. для Нацагентства із підготовки до Євро-2012. Таким чином, держава ще не розрахувалась за футбольну вечірку. Як і з об’єктами Євро-2012, не виключено, що бюджет Євробаскету також буде суттєво збільшено за рахунок державних коштів. Як і раніше, ми маємо намір відслідковувати кожен крок підготовки до спортивної події»  - підкреслив координатор громадської кампанії «Євро-патруль» Микола Воробйов.

Також викликають пересторогу заяви чиновників щодо «державно-приватного партнерства» в ході підготовки до Чемпіонату. Як показує досвід проведення Євро-2012, в результаті приватні інвестори фінансували не більше 12 % від загальних вливань в підготовку до Чемпіонату. В основному, це здійснювалось завдяки меценатам у Харкові та Донецьку. Також інвесторами було зведено готелі в містах-господарях Євро. Проте, на сьогоднішній день окупність цих закладів є сумнівною.

«Ми розпочинали із 1,5 млрд. грн. на реконструкцію НСК «Олімпійський». В результаті вартість проекту перевищила 4,6 млрд. На наші запити щодо прибутків арени після Чемпіонату прес-служба НСК надсилає формальні відписки. Я маю великі сумніви в тому, що витрачені на стадіон кошти взагалі можливо повернути. Ми зробимо все можливе аби Євробаскет на став черговим дерибаном бюджетних коштів” - наголосив аналітик кампанії В’ячеслав Коновалов. 

Інша проблема полягає в тому, що,на відміну від футболу, в Україні баскетбол не є настільки розвиненим видом спорту. Тому, заяви чиновників із приводу 1 мільйона іноземних туристів також викликають сумніви. За даними Євро-патруля, під час фінальної частини Євро-2012 Україну відвідали не більше 500 тисяч футбольних фанів.Більшість із них залишались в містах не довше, ніж на один вечір гри своєї збірної. Чи відбудеться подібний ажіотаж під час проведення Євробаскету?

Евро Патруль

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

БИДНЫЙ: «Мудрик в списке? Это не означает, что он что-то нарушил»
Футбол | 20 апреля 2024, 13:34 6
БИДНЫЙ: «Мудрик в списке? Это не означает, что он что-то нарушил»

И. о. министра молодежи и спорта – о скандальном списке нарушителей

Брюгге догнал Шахтер. Боруссия Д может помешать горнякам выйти в основу ЛЧ
Футбол | 20 апреля 2024, 06:30 25
Брюгге догнал Шахтер. Боруссия Д может помешать горнякам выйти в основу ЛЧ

В клубном рейтинге УЕФА донецкая команда делит 25–27 места

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.