Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 17 апреля 2013, 15:50
1453
0

Суперлига. Анонс игрового дня

Шесть команд продолжают борьбу за три путевки в полуфинал

| Обновлено 17 апреля 2013, 15:50
1453
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Минулої неділі визначився перший півфіналіст нинішнього сезону – «Політехніка-Галичина», яка із «сухим» рахунком 4-0 виграла серію в «Хіміка», однак у трьох інших парах боротьба триває:

«Ферро-ЗНТУ» – «Черкаські Мавпи» 3-1

«Азовмаш» – «Донецьк» 3-1

«Будівельник» – «Говерла» 2-1

Причому, на відміну від «Говерли» та «Будівельника», які зіграли на один матч менше від решти чвертьфіналістів, у протистоянні «Ферро-ЗНТУ» з «Черкаськими Мавпами» й «Азомашу» з «Донецьком» володарі путівок до 1/2 фіналу можуть визначитися вже в середу.

«Азовмаш» – «Донецьк»

«У спорті таке буває, що нічого не вдається, опускаються руки. Можливо, дійсно, далися взнаки втома гравців і коротка лава. У третій чверті я бачив, що в команди нічого не виходило. Навіщо мені навантажувати лідерів? Я бачив, що ми не зможемо витягнути цю гру, – зізнався після попереднього матчу, який завершився з рахунком 83-49на користь «тигрів», головний тренер «Азовмашу» Сергій Завалін, але одразу ж наголосив. – Однак наступна гра відбудеться в Маріуполі, ми намагатимемося проаналізувати все й підготуватися до неї як слід».

Безумовно, враховуючи довжину лави запасних, травми двох важливих виконавців – Олексія Печерова таСімонаса Сєрапінаса, а також втому лідерів, «Азовмаш» спробує завершити серію вже в середу. Втім, «Донецьку» відступати нікуди, адже в разі поразки сезон у Суперлізі для поки що чинного чемпіона буде завершено. Тож варто очікувати на непримиренну боротьбу та яскравий баскетбол у виконанні обох команд – географічних сусідів і принципових суперників.

«Ферро-ЗНТУ» – «Черкаські Мавпи»

Після двох матчів у Черкасах серія знову переїжджає до Запоріжжя. І хоча господарі майбутнього протистояння ведуть із загальним рахунком 3-1, «мавпи» після перемоги з рахунком 87-85 також перебувають на підйомі. Тепер для того, щоб продовжити серію, підопічним Йовіци Арсіча потрібно вирішувати вкрай важке завдання й перемагати «Ферро» на виїзді. Натомість запорізька команда вже в середу може вирішити завдання виходу у півфінал.

«Що нам завадило завершити чвертьфінальну серію в Черкасах? – Розмірковує перед п’ятою грою серії наставник «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков. – Перш за все, гарна гра господарів. По-друге, буду самокритичним: я, мабуть, не зміг налаштувати наших гравців на максимальну самовіддачу. Тож нічого іншого не залишається, як битися за перемогу в п’ятому матчі серії плей-офф».

Йовіца Арсіч, головний тренер БК «Черкаські Мавпи», також поділився очікуваннями від матчу: «Потенціал для того, аби обіграти «Ферро» на виїзді, в нашої команди є. Головне для мене – в якому моральному стані на майданчик вийде наша команда, і яким буде наш склад. Справа в тому, що є проблеми зі здоров’ям у Данте Свонсона, а в грі проти «Ферро» дуже важливо мати повністю укомплектовану задню лінію. Сподіваюся, завтра Данте таки допоможе нам».

«Говерла» – «Будівельник»

Після другого київського матчу здавалося, що «Говерла» віддасть серію «Будівельнику» без боротьби, однак у неділю «ведмеді» не просто дали бій переможцеві регулярного сезону, а виграли з рахунком 102-95. Більше столичному клубу в чемпіонаті не забивав жоден суперник, лише «Ферро» здобув таку ж кількість очок, щоправда, й пропустив більше.

Після третього матчу серії Євген Мурзін, головний тренер «Говерли», наголосив на командній грі, яка й сприяла успіху: «Дуже результативна гра вийшла. Ми забили більше ста очок, а такі показники нам невластиві… Ну й наші 21 передача – я не знаю, скільки ігор у нас такого не було. Мені сподобалося, що в нас була командна гра, командні дії в нападі, які принесли свій результат… Безумовно, є й проблеми. Я не знаю, в якому стані Райан Пірсон, можливо, дізнаємося завтра під час тренування. Але зараз усе під сумнівом – він не може ходити, грав сьогодні на одній нозі..».

Суперлига

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Калинина обыграла нейтральную теннисистку на пути в полуфинал в Руане
Теннис | 19 апреля 2024, 22:15 17
Калинина обыграла нейтральную теннисистку на пути в полуфинал в Руане

Ангелина в двух сетах оказалась сильнее Мирры Андреевой

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.