Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 20 сентября 2013, 09:41
1273
0

Майк ФРАТЕЛЛО: «Вторая четверть стала для нас фатальной»

Хорватия - Украина. Послематчевая прессконференция

| Обновлено 20 сентября 2013, 09:41
1273
0
Майк ФРАТЕЛЛО: «Вторая четверть стала для нас фатальной»

Гравець збірної України В’ячеслав Кравцов:
«У нас був шанс потрапити до півфіналу, але ми не змогли ним не скористатися. Ми дозволили закинути нам 2 швидких триочкових поспіль і повністю втратили контроль над грою у другій чверті, не змогли пройти їхній пресинг без втрат. Це був вирішальний момент, коли ми відстали на 19 очок, а потім спробували наздоганяти поступово, але бракувало часу  сил лишилося теж мало, але в будь-якому випадку матч вийшов цікавим і я хочу привітати збірну Хорватії, вони заслужили бути в півфіналі.

Так, ми відчували тиск відповідальності, адже зараз ми дійшли до вирішальної стадії турніру, ще зовсім недавно чвертьфінал вважався для нас майже недосяжним. Думаю нам слід якось відкинути цей тиск, бути більш розкутими, адже на цьому турнірі ми вже багатьох здивували, в першу чергу своєю грою, що ж тепер у нас більше досвіду таких змагань і ми все ж спробуємо виграти ті матчі, які лишилися у нас».

Головний тренер збірної України Майк Фрателло:
«Вітаю збірну Хорватії, вони провели видатний матч. Вони зробили важливі кидки, прекрасно рухали м’яч, знаходили відкритих гравців для передачі. Як сказав Слава, друга чверть стала для нас фатальною. Ми зробили забагато втрат, не змогли правильно організувати роботу на майданчику, у нас не було захисту, якщо в першій чверті нам закинули 22 очки, то в другій вже 29. У другій чверті контроль було втрачено, втім, я не можу дорікнути своїй команді за ту спробу наздогнати, яку вони зробили пізніше, і відіграли 9-10 очок, але більшого досягти так і не змогли, у нас виникли проблеми з передачами, нас позбавили простору, пішли знову втрати, суперник відмінно грав у захисті, блокував наші кидки і перейти рубіж у 9 очок ми так і не змогли. У хорватів прекрасна команда, їхній захист створив для нас багато проблем, через що ми закинули лише 3 дальніх кидки з понад 20-ти спроб, ми припустилися аж 17-ти втрат, у грі з хорошою командою не можна так часто віддавати м’яч, це має важкі наслідки. Сподіваюся ця гра стане для нас уроком, попереду ще два поєдинки, і якщо ми виправимо ті помилки, яких припускалися сьогодні, то у нас буде шанс на перемогу».

Гравець збірної Хорватії Донтає Драпер: 
«Виходячи на цей матч, ми знали, що на нас чекає нелегка гра. Багато хто називав нас фаворитами, але нам протидіяла хороша команда з класними гравцями, хорошим тренером, загалом збалансований колектив. нам слід було зіграти з повною самовіддачею. У другій чверті ми зіграли як команда, продемонстрували хороший командний захист це дало нам більше простору для атак. І саме це, я думаю, змінило гру». 

Головний тренер збірної Хорватії Ясмін Репеша: 
«Я просто дуже щасливий, що ми виграли цей поєдинок, перше що я сказав одразу після матчу на нашому національному телебаченні, це те, що я не пам’ятаю такого потужного єднання баскетбольної збірної і всієї нації, це щось. Хочу подякувати всім тим, хто приїхав нас підтримати, я сподіваюся ми віддячили їм сьогодні. І друге: це те, що ми дуже довго не могли вийти до півфіналу, щось близько 18 років, а це покоління, молоде, талановите покоління гравців заслуговує бути представленим на всіх великих змаганнях, є група досвідчених гравців, які зробили теж свій внесок у досягнення команди. Ще дуже важливо для нас, щоб ця прекрасна історія не закінчилася для нас так рано, сьогодні ми відпочинемо, а потім, завтра потренуємося і будемо знову грати так, як грали весь чемпіонат, за виключенням першої гри, звісно, і спробуємо зробити наших вболівальників щасливими.

Якщо чесно ми розраховували пройти до півфіналу, так у нас були певні проблеми під час товариських матчів, ще до початку турніру, але ми завжди знали, що ми робимо і як ми це робимо. Ми продовжували тренуватися з повною віддачею, можливо, через це і відбулися ті поразки, але мене ніколи не турбували поразки у товариських матчах. Щодо тиску, то ті важкі поєдинки, через які ми пройшли на початку турніру зробили нас більш загартованими психологічно, і навчили кожну гру зустрічати без мандража, у нас є якісні гравці, у нас є система, в кожній грі ми застосовуємо щось новеньке, як сьогодні, наприклад, зонний пресинг. Я думаю, у нас немає приводів для хвилювань, ми почуваємося досить комфортно і можемо грати так, як почали».

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Днепр и Ровно стартовали с победы, Черкасские Мавпы вышли в полуфинал
Баскетбол | 28 марта 2024, 00:30 0
Днепр и Ровно стартовали с победы, Черкасские Мавпы вышли в полуфинал

В чемпионате Украине по баскетболу состоялись матчи плей-офф

Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024
Футбол | 27 марта 2024, 18:32 0
Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024

Малиновский считает, что нужно перестать пропускать первыми

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.