Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1171
0

"Мавпи" за рівність топ-команд чемпіонату

Перенос матчу "Черкаських мавп" проти "Азовмашу" спровокував конфлікт

До сьогоднішнього дня серед українських баскетбольних клубів не виникало питання, щодо перенесення матчів в українській суперлізі у зв’язку з іграми команд на євроарені.  Нагадаємо, що під час виступів у рамках Кубку ФІБА команди Києва, Южного, а також команди «Дніпро» і «Черкаські Мавпи», які брали участь в Кубку Виклику, не відкладали матчі в українському чемпіонаті через участь у європейських змаганнях. Хоча календарі були надзвичайно напруженими.

До керівництва команди «Черкаські Мавпи» почали надходити листи із проханням перенесення матчу між «Азовмашем» і черкаської команди. Причому перше прохання про перенесення матчу було надіслане від ФБУ лише 8 лютого, і варто зазначити, що ще 7 лютого до клубу прийшов факс від «Азовмашу» із проханням забронювати 100 квитків на матч 17 лютого для вболівальників, що викликає подив у керівництва «Черкаських Мавп».
Календар ігор FIBA EURO був відомий ще на початку серпня. Об’єктивно календар суперліги складено таким чином, що ігри в рамках ФІБА та ФБУ не накладаються одна на одну. А часу між іграми ФІБА та українського чемпіонату достатньо для реабілітації команд.

Виникає одразу низка гострих питань: Якщо для України участь «Азовмаша» у Євро кубку ФІБА настільки важливий, чому питання про перенесення матчу не було піднято ФБУ набагато раніше, адже календарі ігор були і у Федерації, і у «Азовмаша» були на руках ще 9 серпня? Чому ФБУ дозволяє неоднакове  ставлення до топ-команд української суперліги? Чому у істерії яку розвинули ЗМІ навколо перенесення цього матчу винним відображається черкаський клуб? Нарешті, хто буде відшкодовувати збитки понесені черкащанами від настільки раптового перенесення матчу із маріупольським клубом?

У керівництва черкаського клубу відповідь на прохання про перенесення матчу звичайно негативна. І питання набагато гостріше, ніж перенесення одного матчу. Із подібними проблемами стикається вся українська суперліга.

Андрій Подковиров (гловний тренер «Черкаських Мавп»):
«Мені не зрозумілі причини, чому «Азовмаш» хоче пренести матч. Але «Мавп» перенесення гри не влаштовує. По-перше, виходить,що ми місяць не гратимемо до матчу із Харковом. Команда так само налаштована, календар є календар. Не дивлячись на те, що Фесенко, Діккенс та деякі інші гравці зараз у лазареті команди ми все ж таки налаштовані грати. Є бажання перемогти, а сил, думаю, вистачить. Принаймні ми докладемо до цього всіх зусиль.»

Рімас Гіркіс, головний тренер  «Азовмаша» (коментар даний basket.com.ua):
«На даний момент честь України на вищому рівні відстоює лише один клуб і це "Азовмаш". Коли формувався український календар ми ще не могли знати про те, що нашому клубу доведеться проводити три виїзні зустрічі підряд, дві з яких в Кубку Європи. Мені здається, що здоровий глузд повинен перемогти і матч перенесуть на зручний для обох команд термін».

З подачі Звездана Мітровіча розгорілася дискусія про дивності українського календаря:
- Хотів би поставити питання представникам Федерації, чому такий складений календар другого круга чемпіонату, що, наприклад, наша команда з восьми перших ігор сім проводить в гостях. Мені здається, що це неспортивний підхід. У нас чотири виїзди підряд до Черкас, Києва, Маріуполя і Львова. Налаштувати команду до всі матчі дуже непросто. А як грати в Львові, де в залі температура "+2"? Якщо пам'ятаєте, в минулому сезоні ми виграли там з перевагою всього в два очки. Якщо подивитися на календар ігор, наприклад, БК "Київ", то він куди вигідніший, ніж у нас. Я працюю в Україні п'ять років і чудово орієнтуюся в цих питаннях. Ось зараз, наприклад, якби календар другого кола був схожий на розклад першого, "Черкаські Мавпи" повинні грати з "Києвом", а їх зустріч відбудеться в передостанньому турі. Я піднімаю це питання вже як спортивний директор "Хіміка" (сміх і аплодисменти в залі).

Сергій Назаренко:
- Хотів би додати, що, на наш погляд, не можна календар складати таким чином, щоб ігри проходили у всі дні тижня. Ігри повинні проводитися в суботу або неділю плюс для команд в єврокубках - середа і четвер. А "Хімік" в цьому чемпіонаті грав у всі дні тижня. У такій ситуації неможливо збудувати повноцінний цикл підготовки команди. Всі ці питання ми підніматимемо на засіданні Федерації.

- А хіба календар перед твердженням не узгоджується з клубами?
- Ні. Нас ставлять перед фактом, а далі все відбувається за принципом "Ви домовляєтеся між собою самі". Тобто клуби на свій розсуд мають право переносити свої матчі на резервні дні. Зараз, наприклад, "Азовмаш" хоче перенести гру з "Черкаськими Мавпами", але суперник не згоден і, напевно, правильно робить, тому що відчуває в собі сили обіграти чемпіона.»

Источник: press-release.com.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины
Футбол | 28 марта 2024, 09:32 5
Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины

Журналист Виктор Вацко вспомнил кейс из карьеры защитника «Шахтера»

Стали известны все четвертьфиналисты Мастерса в Майами
Теннис | 27 марта 2024, 14:52 0
Стали известны все четвертьфиналисты Мастерса в Майами

В борьбе за титул остались два несеяных теннисиста

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.