Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1255
4

ЛУБКИВСКИЙ: Судьба Евробаскета зависит от трех факторов

Глава организационного комитета чемпионата Европы – о подготовке к Евробаскету

«Спровокована діями керівництва Російської Федерації нестабільна ситуація в окремих регіонах України перешкоджає повноцінній підготовці ЄвроБаскету 2015. Така поведінка РФ не лише становить небезпеку для миру і стабільності в Україні, але й загрожує зривом проведення чемпіонату. Сьогодні – це головна загроза проведенню Євробаскету в Україні», - заявив директор турніру ЄвроБаскет 2015 Маркіян Лубківський.

Він зазначив, що якісна підготовка  турніру залежить від декількох факторів. Перший з них - це будівництво арен. Попри затримки з будівництвом, українські інвестори можуть встигнути звести арени, на яких пройдуть матчі чемпіонату. Другий – організаційна складова підготовки, якою опікується вповноважений на це ФІБА-Європа Місцевий організаційний комітет «ЄвроБаскет 2015». «Хочу усіх запевнити, що в цьому аспекті підготовки ми повністю в графіку: укладаються угоди з містами і аренами, розроблено усі концептуальні документи, плануються передтурнірні заходи. Проблемним є третій чинник, а це спровокована Росією непроста безпеково-політична ситуація на Сході України, зокрема в містах-господарях майбутнього чемпіонату Донецьку, Одесі та Харкові», - підкреслив М.Лубківський.

Він також зазначив, що колеги з ФІБА-Європа дуже схвильовані: «Ми на контакті з ними щодня. Телефонують батьки дітей, які мають брати участь в Чемпіонаті Європи серед вісімнадцятирічних юнаків (дивізіон B), запланованому у Донецьку вже влітку цього року. Вони дуже стурбовані».  

МОК «ЄвроБаскет 2015» спільно з Федерацією баскетболу України продовжують готувати візит до України високої делегації ФІБА-Європа з метою обговорення з керівництвом України подальшої долі цьогорічного ЧЄ U18 у Донецьку і ЄвроБаскету 2015. Цей візит може відбутися вже ближчим часом.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Николай{Донбасс}
Поддерживаю!
rno555
лубківського і каськіва на фронт-в перші ряди окопи копати- дуполизи нікчемні
tarasbulba007
какой Евробаскет...тут судьба страны на волоске... денег в казне нет... нашел о чем плакать...