Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1006
1

ЛУБКИВСКИЙ: «Решений по Евробаскету 22-23 марта не будет»

Директор Евробаскета-2015 Маркиян Лубкивский сделал заявление по поводу проведения турнира

ЛУБКИВСКИЙ: «Решений по Евробаскету 22-23 марта не будет»
«Попри інформацію, яка з’являється у ці дні, передусім, в російських ЗМІ, жодних рішень  стосовно ЄвроБаскету-2015 ФІБА-Європа на засіданні правління 22-23 березня приймати не буде. Таку позицію керівництво ФІБА-Європа підтвердило під час нашої нещодавньої зустрічі в Мюнхені», – повідомив директор турніру ЄвроБаскет 2015 Маркіян Лубківський. 
 
Водночас він підтвердив, що на засіданні будуть обговорюватися стан підготовки до ЄвроБаскету 2015 і ситуація в Україні, а також місце проведення U18 Чемпіонату Європи серед чоловіків (Дивізіон B). «Сьогодні ведуться дискусії, чи варто з урахуванням  складної безпекової ситуації проводити юнацький турнір влітку у Донецьку. Саме щодо цього турніру ФІБА-Європа має намір  ухвалити рішення 22-23 березня», - повідомив директор турніру. 
 
М.Лубківський наголосив, що ФІБА-Європа займає дуже толерантну і прихильну до України позицію: «Керівники ФІБА Європа з розумінням ставляться до тих проблем, з якими стикається Україна сьогодні у зв’язку з діями Російської Федерації».
 
«Хочу також зауважити, що офіційні представники ФІБА-Європа, зокрема, керівник департаменту із зв’язків з громадськість Сакіс Контос не давав жодних заяв чи коментарів російській інформаційній агенції ІТАР ТАСС про наміри  ФІБА-Європа стосовно ЄвроБаскету 2015. Керуватися слід офіційною інформацією, яка викладена на офіційному сайті європейської асоціації баскетбольних федерацій  та є єдино достовірною.
 
До речі, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков нікуди не зник, як про це повідомляють деякі ЗМІ. Він займається справами федерації і закликав спортивну громадськість Росії не допустити військового безумства», - зауважив М.Лубківський. 
 
Довідково
 
Російський ІТАР-ТАСС 3 березня поширив інформацію про те, що ФІБА-Європа 22 березня начебто буде приймати рішення щодо збереження права України проводити в себе ЄвроБаскет 2015. Ця новина далі була поширена російськими ЗМІ та ЗМІ європейських країн. 
 
ЄвроБаскет - міжнародний турнір серед європейських чоловічих збірних з баскетболу, який проводиться раз на 2 роки. 39-й чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловіків  планується провести в Україні у вересні 2015 року. Містами-господарями чемпіонату мають стати Київ, Львів, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків та Одеса.
 
Місцевий організаційний комітет «ЄвроБаскет 2015» є офіційно уповноваженою ФІБА-Європа та ФБУ недержавною структурою для забезпечення операційної частини підготовки та проведення турніру ЄвроБаскет 2015 в Україні. МОК «ЄвроБаскет 2015» діє на підставі Угоди про проведення турніру між ФБУ та ФІБА-Європа.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро
Футбол | 28 марта 2024, 13:58 4
Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро

Блогер Sport.ua Сергей Тищенко рассказывает о сборной Украины U-19

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bogdan Ivachuk
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил