Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
973
0

Александр ВОЛКОВ: «Делегация ФИБА едет в Украину»

Делегация ФИБА подпишет договор о проведении Евробаскета-2017 в Украине

Александр ВОЛКОВ: «Делегация ФИБА едет в Украину»
Як повідомляв офіційний сайт Федерації баскетболу України, 13 червня Рада ФІБА Європа ухвалила рішення щодо переносу ЄвроБаскету 2015 з огляду на ситуацію в Україні. Там же було досягнуто домовленості, що протягом наступних  двох тижнів Президент ФІБА Європа Тургай Демірель та Генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак приїдуть до України для підписання договору про проведення в Україні ЄвроБаскету 2017.
 
Віце-президент ФІБА Європа, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:
 
«Перш за все, це позиція і Уряду, і інвесторів, і Федерації баскетболу України, і ФІБА Європа. Європейська федерація побачила, що Україна не здається, що ми робимо все задля збереження ЄвроБаскету 2015. На тлі ситуації, яка склалася в Україні, і керівництво ФІБА Європа, і керівництво нашої держави розуміли, що країні ЄвроБаскет потрібен, і знайшли єдине вірне рішення – за згодою нашого Уряду, за згодою Федерації ЄвроБаскет в Україні потрібно переносити з 2015-го на 2017 рік. Я вважаю, що це єдине правильне рішення. Воно дає змогу, по-перше, в політичному сенсі зробити все можливе, щоб до України повернувся мир, по-друге, в баскетбольному сенсі підготуватися попри всі обставини, а інвесторам добудувати арени. Затримки виникли не тому що Федерація щось не доробила або інвестори щось не доробили, затримка є через те, що ситуація в країні вже понад півроку є такою, що не до баскетболу і не до ЄвроБаскету 2015. Утім, ніхто не здавався, ніхто не підіймав білого прапора, всі робили все, що від них залежить. Я дуже вдячний і Прем’єр-міністру Арсенію Яценюку і інвесторам Ігорю Коломойському та Борису Колеснікову, котрі стояли на позиціях, що ЄвроБаскет 2015 потрібно втримати. Федерація баскетболу України робила все можливе, щоб утримати ЄвроБаскет. Нові обличчя в європейській баскетбольній Федерації зробили все можливе, щоб ми мали змогу провести ЄвроБаскет 2017 року на найвищому рівні. Я вважаю, що це перемога і національної Федерації баскетболу, і України, і спортивної дипломатії, і іміджу України, і, зрештою, здорового глузду.
 
Найближчим часом до України приїде делегація ФІБА Європа, яка зустрінеться з новим Президентом України, з Прем’єр-міністром. Ми укладемо новий договір, і працюватимемо над організацією ЄвроБаскету 2017.
 
У ФІБА Європа є велика солідарність з нами, усі ставляться з повагою, з розумінням до ситуації, що склалася в Україні. Всі бажають, щоб ситуація швидше владналася, щоб Україна залишилася єдиною, щоб в Україні настав мир. Представники всіх європейських баскетбольних Федерацій завжди з теплотою ставляться до нас і готові допомагати в усьому, в чому є потреба».

Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.