Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 08 июля 2014, 10:58
1220
0

Соглашение по Евробаскету-2017 будет подписано в конце июля

Президент ФИБА-Европа Тургай Демирель побывал с официальным визитом в Украине

| Обновлено 08 июля 2014, 10:58
1220
0
Соглашение по Евробаскету-2017 будет подписано в конце июля
7 липня під час візиту до Києва Президент ФІБА Європа Тургай Демірель провів зустрічі з Президентом України Петром Порошенком та Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, під час яких було обговорено питання, що стосуються ЄвроБаскету 2017.
 
Президент ФІБА Європа Тургай Демірель:
 
«Я приїхав сьогодні до Києва на запрошення Президента України Петра Порошенка. Мій останній візит до України був якраз після виборів. Тож сьогодні разом з Президентом Федерації баскетболу України Олександром Волковим ми мали чудову нагоду зустрітися з Президентом країни і пояснити йому ситуацію, що склалася довкола ЄвроБаскету. Як ви пам’ятаєте, перед першим засіданням нової Ради ФІБА Європа я приїжджав до Києва, і зустрічався з Прем’єр-міністром України, ми обговорювали долю ЄвроБаскету 2015. Потім відбулося засідання Ради ФІБА Європа в Мюнхені, де ми ухвалили певні рішення стосовно чемпіонатів Європи 2015 і 2017 років. Рада погодилася з моєю пропозицією підтримати Україну, і з тим, що ми повинні дати шанс цій країні все таки провести ЄвроБаскет. З багатьох причин це неможливо зробити 2015-го року, тож ми мали запропонувати, як альтернативу, 2017-ий. У договорі будуть деякі поправки порівняно з угодою, яку ми підписали на 2015 рік. Сьогодні на зустрічі я розповів Президенту, зокрема, про що йшлося на нашому засіданні в Мюнхені, і підкреслив важливість проведення ЄвроБаскету в Україні. Президент у свою чергу висловив свою підтримку в цьому питанні і дав чітко зрозуміти, що всіляко підтримуватиме баскетбол в Україні і зокрема організацію ЄвроБаскету 2017.
 
Після цього ми зустрічалися з Прем’єр-міністром України. Я розповів йому про рішення Ради ФІБА Європа, ми обговорили деякі поправки до майбутньої угоди. Думаю, протягом короткого періоду угоду буде підписано і розпочнеться підготовка до ЄвроБаскету 2017. Я вважаю, це хороший шанс для України протягом наступних трьох років розвивати баскетбол, побудувати інфраструктуру і провести успішний чемпіонат.
 
Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє, гадаю, до кінця липня ми підпишемо угоду. Члени Ради і Генеральний секретар мають підготувати поправки до угоди, які ми узгодили з Федерацією. Сподіваюся, нам нічого не завадить. Як тільки ми будемо готові, ми повернемося до України, угоду буде підписано і ЄвроБаскет 2017 офіційно буде віддано Україні, згідно умов прописаних у договорі. Ми всі розуміємо, що протягом наступних трьох років має бути побудована вся необхідна інфраструктура. Ми також плануємо влітку 2016 року провести в Україні якусь тестову подію перед ЄвроБаскетом. Ми з великим оптимізмом сподіваємося, що політична ситуація в Україні стабілізується, останнім часом ми бачимо серйозні покращення. І сподіваємося, що майбутній чемпіонат подарує надію на краще багатьом людям в Україні. ФІБА Європа в свою чергу обіцяє підтримку українській Федерації і країні».

ФБУ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.