Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
| Обновлено 22 июля 2014, 18:18
821
0

Виталий ЧЕРНИЙ: «Мы были неудобным соперником»

Тренер сборной Украины по баскетболу U-20 - о чемпионате Европы в Дивизионе В

| Обновлено 22 июля 2014, 18:18
821
0
Виталий ЧЕРНИЙ: «Мы были неудобным соперником»
Як повідомляв офіційний сайт ФБУ, збірна України U20 посіла третє місце на чемпіонаті Європи в Дивізіоні В і наступного року гратиме в Дивізіоні А. Нагадаємо, наш Владислав Коренюк завершив турнір на першому місці за відсотком влучання (66,3%). За відсотком влучання 2-очкових Коренюк на першому місці (66,3%), Загреба – на другому (64,3%). В’ячеслав Петров на першому місці за відсотком влучання 3-очкових (50%). Ігор Бояркін на другому місці за результативними передачами (4,9). Владислав Коренюк увійшов до символічної п’ятірки турніру.
 
Головний тренер чоловічої збірної України U20 Віталій Черній:
 
«Вихід до Дивізіону А – це заслуга всіх гравців, всього тренерського колективу, наших лікарів, адже у нас немає зірок, котрі можуть тягнути за собою команду самотужки. Ми будували гру на командних взаємодіях, на активному захисті і командному нападі. Хлопці в кожному матчі викладалися на 200%, оскільки 100% не вистачило б, адже всі команди були рівні, за габаритами сильніші за нас. Виділялася збірна Боснії з Нуркічем і рештою хлопців. Таке враження, що боснійці на голову старше і сильніше. Однак це баскетбол, і може бути все, у фіналі бельгійці, поступаючись в антропометричних даних, переважали боснійців у якості гри. Через те, що команди були рівні, кожен поєдинок був дуже і дуже важким. Завжди складно починати, і перший матч з Голландією для нас склався не найкращим чином: ми погано розпочали, потім повернулися в гру і контролювали її перебіг, однак через деякі фактори в кінці поєдинку ми упустили перемогу. Наступні матчі – з Швейцарією, Австрією і тим більше з Грузією – були «валідольними». Ми витримали це, і це найголовніше, ми посіли третє місце. Звісно, кожен тренер хоче бути вище і зіграти краще. Однак на даний момент ми на цьому місці, втім, виконали завдання – вийшли до Дивізіону А.
 
Кожен з 12-ти гравців, хто був у Боснії, і кожен з тих, хто був на зборах і не потрапив до складу, вніс свій внесок у цей результат. Трошечки виділив би Влада Коренюка, Ігоря Бояркіна, Володю Піщікова – ці хлопці рівно провели весь чемпіонат. Чимало хлопців грали, так би мовити, через раз. Це не подобається тренеру, однак ускладнює завдання суперникам, оскільки в одному поєдинку вистрілює один гравець, в іншому – інший. Тому ми були незручним суперником. Плюс, маючи трьох великих гравців – Коренюка, Загребу та Петрова (котрий є універсальним  баскетболістом, може зіграти під кільцем, володіє і проходом, і хорошим дальнім кидком) – ми створювали чимало неприємностей опонентам.
 
Я хочу подякувати своїм хлопцям, котрі в Боснії та Герцеговині виконали поставлене завдання. Хочу подякувати хлопцям, котрі не потрапили до основного складу збірної, але були з нами на зборах. Вони так само заслужили цю перемогу. Дякую їхнім тренерам, котрі працюють з ними останнім часом, і їхнім першим тренерам, котрі привели їх у цей чудовий вид спорту. Спасибі за ваших вихованців, сподіваюся, вони покажуть ще більш високі результати. Хочу побажати хлопцям не зупинятися, досягати вищих результатів, йти до вершини, а у кожного вона своя.
 
Національна збірна України завтра вилітатиме на турнір до Словенії. Владислав Коренюк туди не летить, він трохи відпочине після чемпіонату Європи U20. Втім, я знаю Влада, він все одно працюватиме над собою. Найголовніше, що він знає мету, до якої він іде. Звісно, специфіка навантажень у національній збірній зараз відрізняється від того, що давали ми. Зараз у національній команді закладається фундамент, Влад пройшов цей етап з молодіжною збірною, він уже в ігровому режимі. Я впевнений, його організм це витримає, Влад міцний фізично і морально, для нього черговий уже виклик до національної збірної – сходинка в його баскетбольному розвитку. В іграх у Китаї і в Боснії та Герцеговині  Коренюк демонстрував дуже хорошу фізичну підготовку».

Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.