Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 19 декабря 2014, 14:24
2208
1

Майк ФРАТЕЛЛО: «Нужно быть готовым психологически»

Главный тренер сборной Украины по баскетболу прокомментировал результаты жеребьевки Евробаскета-2015

| Обновлено 19 декабря 2014, 14:24
2208
1
Майк ФРАТЕЛЛО: «Нужно быть готовым психологически»
Фото: Getty Images
Нагадаємо, за результатами жеребкування національна збірна України в груповому раунді ЄвроБаскету 2015 зіграє в групі D разом з командами Латвії, Естонії, Литви, Бельгії та Чехії.
 
«Всі групи цікаві, у мене склалася думка про кожну з них. Якщо подивитися на імена, то як тренер, ти починаєш думати про ігровий стиль. Як на мене, то група B, можливо, найскладніша, в ній зібралися потужні, талановиті та досвідчені команди. У групі А присутній баланс, в той час як в групах С і D, зокрема, у нашій групі D є чотири команди з країн, які розташовані поруч одна з одною», – прокоментував fibaeurope.com результати жеребкування головний тренер національної збірної України Майк Фрателло. – «Звісно, ми бачили всі ці команди. Литва дуже сильно виступає на міжнародній арені в останні роки. Чехія, можливо, найбільш непередбачувана збірна, зараз ми не знаємо, хто буде виступати за цю команду. Раніше, коли приймала турнір одна країна, ви сподівалося на те, що не потрапите в групу до країни-господарки, тому що в цьому випадку вам довелося би боротися не тільки проти команди, але і її уболівальників. Тепер, по суті через невеликі відстані в кожній групі є по дві країни-господарки. Отже, потрібно бути готовим психологічно, як команда, і розуміти, що ти виходитимеш на майданчик проти збірних, які підтримуватиме багато вболівальників. Для кожного з нас це буде новий досвід. Якщо ви запитаєте, скільки матчів ми зможемо виграти в цій групі, то я думаю, що в цьому моменті дуже важливу роль буде грати підготовка всіх суперників. Якби я міг сказати зараз, хто буде грати за нашу команду наступного літа, то було б набагато легше говорити про мою команду. Одні гравці НБА приїдуть до збірних, інші – ні. Але їх у нас небагато. Раніше в НБА виступав Слава Кравцов, який зараз грає в Китаї, також у нас є Олексій Лень з «Фінікса», який ще не грав за національну збірну.
 
Пух Джетер став батьком. Востаннє, коли ми з ним розмовляли, ми сказали: «Давай подивимося, як складатиметься для тебе життя в ролі батька». Я хочу, щоб він приїхав до збірної, але в той же час я хочу переконатися, що все в порядку з матір’ю і дитиною. Зараз, здається, що все нормально. Він грає в Китаї, але я не можу сказати з упевненістю на 100%, що він приїде.
 
У нас також є кілька молодих гравців, які грають в NCAA, але вони можуть приїхати, а можуть не приїхати до збірної. Один з них молодий Святослав Михайлюк, котрий грає за «Канзас» цього сезону. Є ще один молодий гравець, який приїжджав до тренувального табору збірної минулого літа, – Хоель Боломбой з «Вебер Стейт», на другому тижні зборів Хоель отримав травму коліна, наші лікарі сказали, що у нього не було ніякого структурного пошкодження, але щоб переконатися, ми відправили його назад до США, де лікарі сказали те саме. Йому потрібно було попрацювати з коліном. Надалі подивимося, що буде з усіма нашими гравцями, але поки що дуже рано говорити про що-небудь напевно».

ФБУ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
estudiantes
Профи!!! Подписал контракт - работает от и до. Знает каждого кандидата, и что в его семье, и как его здоровье. Удачи в группе.