Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Разное
|
4111
0

Александр КОБЕЦ: «Уверен, что пройдем в 1/4 ЧЕ»

Защитник сборной Украины U-20 - о выступлении на чемпионате Европы

Александр КОБЕЦ: «Уверен, что пройдем в 1/4 ЧЕ»
mavpabasket.com

 Після матчу на італійському чемпіонаті Європи проти збірної Туреччини захисник та один з найрезультативніших гравців збірної України U-20, як і вся команда, перебував не в найкращому настрої, але спробував проаналізувати матч та оцінити шанси українців на вихід у Топ-8.

– Сашо, привіт із Черкас! Зрозуміло, що ми та вся Україна палко підтримуємо команду дистанційно і вітаємо вас з виходом у другий груповий етап, сподіваємося, що і його ви зможете подолати.
– Дякую, дуже приємно!

– Залишилися двозначні враження від гри проти турків. З одного боку, ви показали непоганий атакувальний арсенал протягом двох з половиною періодів, а з іншого, провалилися в кінцівці матчу, не впоравшись із пресингом. Проаналізуй цю гру.
– Головною нашою проблемою наприкінці матчу стало те, що нам просто не вистачило віри у себе, ми не змогли психологічно перебудуватися і вистояти у потрібний момент. Турки стали пресингом, а ми, замість того, щоб розбити його таким шляхом, як вимагав тренер, почали приймати незрозумілі та авантюрні рішення, постійно потрапляли у їхні «пастки» та втрачати м’яч. З такими помилками, яких ми припустилися наприкінці гри, виграти будь-який матч неможливо. Шкода, що дві з половиною десятихвилинки ми показували змістовний баскетбол, а потім все звели нанівець.

– Як зараз настрій у команди?
– Насправді ми всі дуже засмучені. Ми вірили у перемогу і, можливо, зарано розслабилися. Коли повели у рахунку в 9 очок, забагато собі дозволили, а після цього не змогли витримати тиску. Потрібно це пережити. Але, з іншого боку, ми з оптимізмом дивимося у майбутнє і впевнені у свої перемогах в двох наступних матчах.

– Для того, аби пройти у Топ-8, вам потрібно обіграти німців і литовців. З ким буде важче?
– Це будуть дві непрості гри, але ми впевнені у своїх силах і я переконаний, що здобудемо дві перемоги і пройдемо далі. Потрібно все робити поетапно і гра багато в чому буде однією з найважливіших на турнірі, але коли ми обіграємо німців, найважливішою грою буде наступна і так далі. Зараз вирішальна стадія, де нам необхідно вигравати кожен матч, якщо ми хочемо йти далі.  

– Як би не завершився турнір, серед найважливіших успіхів цієї команди буде перемога над Росією. Ти погоджуєшся?
– Так, звісно. Росія була нашим головним суперником у першому етапі змагань. Від того матчу залежало, будемо ми боротися за виживання чи за нагороди. Ми виграли той матч і зараз думаємо, як пробитися до вісімки кращих, це був поки найкращий матч – і за рівнем гри, і за важливістю результату.

– Окрім спортивного результату, відчували відповідальність перед грою з цим особливим суперником?
– Скажу так: ми не мали права програвати росіянам, це було принципово, нас би не зрозуміли. На щастя, ми виграли у Росії і на турнірі у Туреччині, і тут, на чемпіонаті Європи!

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.