Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
| Обновлено 11 февраля 2016, 08:35
2588
0

Денис ЛУКАШОВ: «На площадке думаю о победе»

Защитник сборной Украины рассказал о своем переходе в «Летувос Ритас»

| Обновлено 11 февраля 2016, 08:35
2588
0
Денис ЛУКАШОВ: «На площадке думаю о победе»
avtodor.ru

Захисник збірної України достроково розірвав угоду з саратовським «Автодором» і уже прибув до Литви, де продовжить сезон у складі «Летувос Ритас». Перше інтерв’ю на новому місці українець дав прес-службі свого нового клубу.

- Денис, здається, ти не дуже добре залишав саратовський клуб. Чому вирішив залишити «Автодор» та обрав пропозицію «Летувас Ритас»?
- Перша частина сезону насправді була доброю. Ми вийшли в другий етап Єврокубка та посідали п’яте місце в Єдиній лізі ВТБ.
Та мені важко пояснити, що сталося потім. У «Автодорі» з’явилися внутрішні проблеми, про які я не хотів би говорити. Ці проблеми стали позначатися на результатах. Тому інформація агента про цікавість до мене з боку «Летувас Ритас» стала приємною несподіванкою. Вирішив спробувати допомогти литовцям досягти максимального результату цього сезону.

- Тобі уже неодноразово доводилося грати і проти збірної Литви і в самій Литві. Які враження від країни?
- Не секрет, що Литва – одна з найсильніших баскетбольних держав Європи. Люди тут люблять і розуміють баскетбол. Цілком зрозуміло, що це спорт №1 в Литві. Раніше я грав з кількома вашими співвітчизниками. Усі вони гарні люди і великі професіонали.

- На якому етапі зараз твоя кар’єра?
- Сподіваюся, що вона ще розвивається, незважаючи на проблеми, викликані травмами та початком військових дій на Сході України. Планую пограти найближчі роки та досягти успіхів у Литві.

- Які твої уподобання на майданчику та поза ним?
- На майданчику я перш за все думаю про перемогу. Звичайно, важливо набирати очки, робити підбирання, роздавати передачі, але головніше для мене – перемагати. Я – командний гравець. Буду радий, якщо допоможу партнерам набирати очки, а команді – перемогти. Також з задоволенням допоможу команді захищатися.

За межами майданчика у мене часу не так вже й багато було. Особливо в Саратові, де далекі виїзди. Тому більше часу проводжу з дівчиною та переглядаю матчі, особливо за участі українських команд.

- Майже всю свою кар’єру ти грав в Україні. Лише після початку військової агресії з боку Росії переїхав до Саратова. Що думаєш про ситуацію в Україні?
- Я не можу змінити це. Розумію, що все це дуже погано. Я сам з Донецька, де зараз ведуться активні військові дії. Багато моїх родичів і друзів ледь виживають. Я не можу якось це змінити, тому більше концентруюсь на баскетболі.

Хоча в Саратові мене тепло зустріли. Навіть не очікував. Не хотів би обговорювати військові питання, оскільки не вважаю доцільним робити це без повного знання ситуації.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 07:20 4
Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами

В борьбе за титул во Флориде осталась одна американка

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.