Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
| Обновлено 21 июля 2016, 17:16
2608
2

Святослав МИХАЙЛЮК: «Наша цель - завоевать золото»

Игрок молодежной сборной Украины по баскетболу рассказал о результатах команды на Евробаскете

| Обновлено 21 июля 2016, 17:16
2608
2
Святослав МИХАЙЛЮК: «Наша цель - завоевать золото»
fiba.com

Після вольової перемоги над командою Латвії організатори молодіжного чемпіонату Європи в Фінляндії відзначили важливу роль Святослава Михайлюка в збірній України.

Пропонуємо переклад матеріалу fiba.com.

Святослав Михайлюк обіцяє зробити все можливе, щоб привести молодіжну збірну України до слави на чемпіонаті Європи.

Двометровий захисник прибув на турнір до Фінляндії якраз після того, як почав розкривати свій потенціал на другий рік в Університеті Канзасу.

Минулого сезону українець набирав у середньому 5,4 очка за 12,9 хвилин гри, виходячи з лави та демонструючи спалахи свого справжнього потенціалу.

Але в національній команді ситуація трохи інша.

Плани на місце в національній команді Михайлюк анонсував ще 2013 року, коли з середнім показником в понад 25 очок та 8 підбирань за матч ввійшов до п’ятірки кращих на чемпіонаті Європи U-16.

Інший вагомий виступ українця стався на чемпіонаті Європи U-18 у дивізіоні B 2014 року. Після цього американський тренер національної збірної України Майк Фрателло включив 17-річного Михайлюка в склад команди на чемпіонат світу.

Цього літа українець повернувся до збірної, якою керує його колишній тренер з Черкас Максим Міхельсон. Той навіть приїздив до гравця в США, щоб допомогти з адаптацією.

Схоже, цей тандем добре взаємодіє.

«Він тренує мене все життя», - нагадав Михайлюк після того, як його 6 очок в овертаймі допомогли вирвати перемогу над Латвією (72:70).

«Він довіряє мені, а я – йому. Це додає мені впевненності, надає більше свободи і я можу зробити на майданчику більше корисного. Це дійсно допомагає», - додав захисник.

Михайлюку також добре допомогли партнери по команді Олександр Кобець та Сергій Павлов. Завдяки цій взаємодії Україна відіграла відставання в 23 очка.

19-річний Михайлюк у підсумку закінчив поєдинок з 17 очками. Хоча впродовж поєдинку йому довелося шукати свою гру. Він припустився семи втрат, перш ніж відкрити друге дихання в овертаймі.

Його бачення гри дійсно було на найвищому рівні.

Напевно це одна з причин того, що він може швидко адаптуватися до різних завдань на майданчику в американському та європейському стилю гри.

«Ми почали добре відпрацьовувати в захисті. Позбавили їх можливості набирати легкі очки в «фарбі», додали агресії. Я просто хотів зробити все можливе, аби допомогти команді. Хотілося допомогти партнерам найкраще презентувати нашу країну на турнірі. Намагаюся демонструвати найкращі якості не для себе, а для команди. І не зважаю при цьому на статистику. Лише хочу, аби команда перемогла. Баскетбол скрізь однаковий. Лише потрібно трохи часу на адаптацію. Я розумію свою роль у команді. Я маю допомагати команді перемагати. І не важливо, як саме: набираючи очки, віддаючи передачі, відіграючи в захисті, чи перебуваючи на лаві», - роз’яснив Михайлюк.

Після трьох перших матчів важкувато однозначно розподілити команди за рейтингом.

Але ми точно знаємо, що збірна Бельгії стоїть на шляху України до чвертьфіналу. І Михайлюка нічого не зупинить в бажанні допомогти своїй команді перемогти.

«У цьому дивізіоні перемогти може будь-який суперник. Сербія перемогла Словенію. Ми перемогли Сербію. Ти не знаєш наперед, як складеться матч. Та ми прибули сюди, аби завоювати «золото». Це наша мета», - додав Михайлюк.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Andriy Stefankiv
Молодці так тримати!!!
inflicted
а нема якихось оглядів ігор?