Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3779
1

U-18. Украина выходит в финал ЧЕ и возвращается в дивизион А

Молодежная сборная Украины вернула себе прописку в дивизоне А!

U-18. Украина выходит в финал ЧЕ и возвращается в дивизион А

Збірна України U18 пише історію українського баскетболу. Команда Олександра Ворони здобула чергову вольову перемогу на чемпіонаті Європи. Програючи по ходу гри угорцям (-12), наші хлопці потужно провели другу половину гри і зуміли вийти у фінал чемпіонату Європи, що їм забезпечило путівку у дивізіон «А» на наступний сезон!!!

Вчора на чемпіонаті Європи  U18 (дивізіон В) були зіграні півфінальні матчі. Серед претендентів на нагороди та підвищення у класі і збірна України, яка у Скоп’є вже встигла наробити чимало галасу. У одному з головних матчів турніру українці зустрілися зі збірною Угорщини. Угорці до цього виграли усі п’ять матчів змагань та мають прекрасну плеяду гравців, рік тому дехто з цих хлопців здобував нагороди чемпіонату Європи U16 у дивізіоні «А».

Півфінал розпочався з ривка угорців, вони зуміли закрити свою трисекундну зону і фактично нічого не дали забити нашим хлопцям у першій чверті з середньої та ближньої дистанції. До заключних хвилин періоду статистика команди Олександра Ворони у таких атаках становила лише 12 відсотків! Натомість, допомогли нашим хлопцям снайперські здібності Тиртишника та Немцу. Спершу Немцу своїм триочковим скоротив відставання наших у середині стартового періоду, а наприкінці першої десятихвилинки Тиртишник  підкреслив семиочковий ривок українців дальнім влучанням, яке зрівняло рахунок – 20:20.

Другий період повністю залишився за нашим суперником. Джокером у складі став Раднер, який до цієї гри здобував лише 4 очки за гру. Сьогодні він реалізував фактично всі свої атаки у першій половині і дав можливість Угорщині зробити ривок - 9:0 (29:20). Трохи пізніше різниця у рахунку стала вже двозначною – 37:25. Попри  солідну різницю у рахунку, українці у черговий раз на цьому турнірі продемонстрували свій характер. Хороший відрізок у захисті та триочковий Ягодіна наблизила наших до суперника на близьку відстань – 37:33. Однак останнє слово цього періоду було знову за Угорщиною, яка завершила першу половину гри, маючи двозначну перевагу – 43:33.

Ця українська збірна очікувано не злякалася труднощів та рахунку на табло. Після перерви битва знову продовжилася. Цього разу повів за собою Скапінцев, який у першій половині перебував у тіні. Його шість очок поспіль та триочковий Горобченка знову наблизив наших хлопців у рахунку – 45:48. Хвилиною пізніше хлопці Олександра Ворони вийшли вперед (вперше у грі) – 51:49. Неймовірне бажання, виграний щит та зразковий захист дозволив нашим гравцям розвинути успіх. За сім хвилин у третьому періоді українці відвантажили у кошик суперника 23 очки і повели у рахунку 56:50!

У четвертому періоді українці продовжили гнути свою лінію. Заводячи у глухий кут суперника своїм зразковим захистом, Україна продовжила впевнено збільшувати перевагу. Потужний ривок, який розпочався ледь не зі старту другої половини, довів підсумковий рахунок гри до розгромної перемоги - 78:58. Ключем наших хлопців до історичного успіху стала гра у захисті. У другій половині вони дали здобути супернику лише 15 очок! Командно українці відіграли і у нападі. Відразу шість гравців здобули 10 і більше очок.

В неділю наші хлопці зіграють у фіналі чемпіонату Європи!

Суперником нашої збірної буде переможець команда Чорногорії. Але уже можна вітати наших хлопців, вони героїчно повернули прописку у дивізіоні «А»!

Чемпіонат Європи U18

Півфінал

Україна U18 – Угорщина U18 78:58 (20:20; 13:23; 27:13; 18:3)

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dyadya Vitya
Однак останнє слово цього періоду було знову за Угорщиною, яка завершила першу половину гри, маючи двозначну перевагу – 43:33.
---------------
Математики
Тепер треба ще 16 річним вийти в дивізіон "А"