Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
940
0

ВОРОНА: «В таких матчах побеждает настоящая команда»

Тренер молодежной сборной Украины - о выходе в финал Евробаскета

ВОРОНА: «В таких матчах побеждает настоящая команда»

Підготовка до фінального матчу Чемпіонату Європи у тренерського штабу української збірної U18 розпочалася відразу після перемоги над Угорщиною. Тренери залишилися на другий півфінальний матч, аби на власні очі побачити перемогу Чорногорії над Словаччиною. Після гри ми поговорили з головним тренером українців – Олександром Вороною.

–  Олександре, у нас приємна місія – привітати Вас із поверненням Україні прописки у дивізіоні «А». Спасибі Вам та хлопцям за це!
– Дякую, я радий, що це нам вдалося!

– Розкажіть про матч проти Угорщини.
– Команда Угорщини – це сильний колектив, який нас відчутно переважав в антропометричних даних і мав усі шанси на перемогу. Думав, до гри більшість поставили на цю команду. Угорці показали дуже потужну першу половину. Але, як я і говорив раніше, наша сильна сторона – у згуртованому колективі та характері, ми не зламалися, перебудувалися і виграли гру. Перемагати в таких матчах може лише справжня команда. Коли ми налагодили командні дії та пропустили у другій половині лише 15 очок, а у четвертому періоді – три!... Це вартує дорогого!

– Після першої половили команда програвала «-10», а виграла матч «+20». Що все-таки відбулося у роздягальні, як ви знайшли мотивацію для хлопців?
– У першій половині ми не могли знайти нитки своєї гри, як в нападі, так і у захисті. Була помітна певна нервозність через тягар відповідальності. У перерві ми поспілкувалися з хлопцями, зробили акцент на тому, що це лише чергова гра турніру, яка нічим не відрізняється від попередніх і не потрібно посипати голову попелом, якщо щось не вийде. Ми були впевнені у своїй можливості здобути путівку у дивізіон «А», якщо не сьогодні, то завтра. Після загального зібрання, хлопці попросили провести своє – в середині колективу. Вони обговорили свої моменти, поговорили по-чоловічому, як це можливо у 18 років, і було помітно, що на другу половину вийшла справжня команда.

– Очікувано Ви стали свідком другого півфіналу Чорногорія – Словаччина. Які враження залишив суперник по фіналу?
– З першого туру чорногорці вважалися на цьому турнірі фаворитами. Вони так само, як і ми, зуміли подарувати своїй країні прописку у дивізіоні «А», а завтра спробують виграти чемпіонат. У нас така ж мета, але з наших плечей дещо спав тягар відповідальності. Ми вже підвищилися у класі. Впевнений, що завтра покажемо свою гру, як у захисті так і в нападі.

– Які сильні сторони Чорногорців?
– Насамперед, це швидкість ігрової думки. Сьогодні вони повністю переграли Словаччину завдяки цьому. Ми спробуємо зробити так, аби і у цій грі більше говорили про наші сильні сторони.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 24
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Без шансов для соперников. Сокол – чемпион Украины
Хоккей | 29 марта 2024, 12:14 2
Без шансов для соперников. Сокол – чемпион Украины

Киевляне уверенно выиграли финальную серию

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.