Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Разное
|
1060
0

Евгений МУРЗИН: «Отсутствие легионеров компенсируем защитой»

Наставник сборной Украины по баскетболу – о подготовке к старту отбора на Евробаскет

Евгений МУРЗИН: «Отсутствие легионеров компенсируем защитой»

Перед відльотом на міжнародний турнір до Грузії головний тренер національної чоловічої збірної України Євген Мурзін розповів, чим займалася команда 9 днів у перерві між спарингами у Німеччині і турніром у Грузії. Мурзін пояснив, чому покладає на цей турнір особливі сподівання, зізнався, кому симпатизує на олімпійському баскетбольному турнірі у Ріо і проінформував, коли визначиться з остаточним складом команди на кваліфікаційний турнір ЄвроБаскета-2017.

- У першу чергу ми попрацювали над помилками, яких припустилися у двох перших спарингах з Німеччиною. Ми відпрацювали більше варіантів захисту і нападу. Протягом двох мікроциклів у проміжку між іграми у Німеччині і турніром у Грузії ми приділили значно більше уваги командній взаємодії, грали 5на5 у різних конфігураціях. Я задоволений мікроциклом. Щоправда, не обійшлося без прикрих мікротравм, вони спіткали Пустового і Сандула. Але, сподіваюся, після сьогоднішнього обстеження за два-три дні вони відновляться. Ці хлопці, не поїдуть до Грузії. Натомість Кравцов і Фесенко, які пропустили ігри у Німеччині, змагатимуться у Тбілісі. На сьогодні у команді залишилися 15 виконавців. Лави збірної покинув Павло Крутоус. Він занедужав останні кілька днів – ми прийняли рішення завершити з ним роботу у збірній. А після турніру у Грузії у нас ще буде можливість поміняти кілька гравців, які залишилися зараз у Києві. Сандула, Пустового і Глєбова ми візьмемо на турнір до Словаччини. Ким ми їх замінимо, я можу сказати тільки після турніру у Грузії. З остаточним складом команди визначимося перед від’їздом на турнір до Калева (24-26 серпня, - ред.).

- Який стан у Глєбова, який через травму пропустив перші три тижні зборів?
- Глєбов горить бажанням грати у збірній. З моменту початку зборів, коли ми змушені були його поберегти протягом трьох тижнів, він сильно схуднув, на 6,5 кг. Після повернення до лав збірної провів у команді 6 тренувальних днів. Скинув ще три кілограми. Йому поки що важко, він далекий від своїх оптимальних фізичних кондицій. Я відчуваю його велике бажання, бачу ставлення до справи, до себе – це викликає повагу. На турнір до Словаччини він поїде. Сподіваюся, з ним буде все гаразд.

- Ви згадали про мікротравми Пустового і Сандула, це ж вони їх отримали у командних двосторонніх спарингах. Гравці грають, як у фінальних матчах?
- Я попереджаю хлопців, щоб вони діяли не занадто жорстко. Ми відпрацьовуємо командні взаємодії перед турніром у Грузії. Він є дуже представницьким. Зіграємо там з росіянами, а вони переграли грузинів з різницею у 32 очка, збірну Білорусі – 53 очка. Буде збірна Грузії з Маркоішвілі і Пачулією у складі і збірна Голандії. І ось ці три гри покажуть, у якому стані ми нині перебуваємо. У цьому турнірі ми вже змагатимемося з нашими основними центровими – Фесенком і Кравцовим. І подивимось, як вони виглядатимуть на тлі Тимофія Мозгова і Зизи Пачулії. І після цього вже прийматимемо рішення щодо напрямів нашої подальшої роботи.

- Якщо у передстартових турнірах ви маєте право вирішувати локальні завдання, не звертаючи уваги на результат, то з одним з суперників у Грузії команді треба грати на перемогу будь-що.
- Ми з кожним суперником граємо на перемогу. Безумовно, росіяни – це принциповий суперник. Гадаю, на них нікого з наших хлопців не доведеться додатково налаштовувати. Буде боротьба, тут питань бути не може. Хоча це товариський турнір, але є питання, що стоять вище за товариський статус матчів.

- З іншими суперниками ви вже можете більше часу приділити відпрацюванню важливих для вас елементів.
- Не зовсім так. Якщо у повторному поєдинку у Німеччині, який відбувся за зачиненими дверима, ми переслідували дещо інші цілі, то у Грузії ми будемо виходити і боротися з усіми. Проти нас гратимуть сильні суперники і треба їм показувати свою силу, перевіряти себе, як діятимемо у кваліфікації ЄвроБаскету (31 серпня у Києві українці у прем’єрному матчі відбору приймуть збірну Болгарії). У нас і Болгарія, і Словенія – серйозні суперники. І Косово з Долменом у складі потрібно поважати. Треба грати насамперед від захисту, кість у кість, боротися за кожний м’яч і я налаштовуватиму хлопців саме на таку гру.

- Ви встигаєте спостерігати за олімпійським баскетбольним турніром у Ріо?
- Безумовно. Я хотів би, щоб наші хлопці діяли так само, як збірна Австралії. Дивилися її матчї зі збірними Сербії та Франції (в обох представники Зеленого континенту виграли – ред.). Мені сподобалися австралійці саме своєю безкомпромісністю, бажанням, жорсткістю. Я хоті би, щоб наша команда діяла б у подібному ключі.

- Ви вже розбирали першого суперника у кваліфікації ЄвроБаскета – збірну Болгарії?
- Достеменно ще не відомо, хто гратиме у складі збірної цієї країни. А сьогодні болгари натуралізували трьох гравців. В одній грі грає один з них, в іншій – другий. Ми переглядаємо суперників. Але перші ігри ще не несуть важливої інформації, багато грають не основні гравці, їхні ролі – різні. Ми поступово збираємо інформацію. Вона базуватиметься не на одній грі, а на серії матчів. Впевнений, ми зможемо гідно підготуватися до важливих ігор.

- 31 серпня матч буде особливим. Чотири роки до цього збірна не проводила домашніх офіційних ігор.
- Хотілося б відчувати підтримку глядачів у цей день. Щоб на трибуни Палацу Спорту прийшли люди. Перша гра задає тон усім подальшим виступам. Ви знаєте ситуацію, що у нас буде тільки дві домашні гри (з Косово Україна, скоріш за все, гратиме на нейтральному полі через відсутність допломатичних стосунків між країнами команд-суперниць – ред.) – перша і остання (17 вересня зі словенцями – ред.). Решту матчів гратимемо за межами України, томо хотілося б відчути 31 серпня палку підтримку трибун. Запрошую усіх до Палацу спорту, щоб ми були однією командою.

- У цьому складі збірної відсутні легіонери. Ви знайшли їм заміну?
- Останні мої хвилювання з цього приводу зникнуть після турніру у Грузії. Я оптимістично дивлюся на цей турнір і впевнений, що ми зможемо компенсувати відсутність легіонерів насамперед агресивним захистом, бажанням битися за кожний м’яч, не берегти себе, все покласти на кон перемоги. На це здатні тільки українці. Можливо, було б легше, якби з нами грав Рендл, але впевнений, що ми вийдемо з цієї ситуації гідно.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.