Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1289
0

Евгений МУРЗИН: «Доволен действиями сборной Украины в защите»

Главный тренер сборной Украины по баскетболу подвел итоги контрольных матчей

Евгений МУРЗИН: «Доволен действиями сборной Украины в защите»
Sport.ua

Головний тренер збірної України Євген Мурзін проаналізував виступ команди на турнірі "Кубок Чотирьох Націй" в Естонії. Наставник зазначив, які моменти життя збірної на майданчику і поза ним  є для нього важливими і пролив світло на список збірної, яка гратиме у кваліфікаційному турнірі до ЄвроБаскету-2017.
- В цілому я задоволений результатами турніру в Естонії (українці обіграли збірну господарів 72:55, збірну Албанії 71:65, збірну Ізраїлю 84:67 – ред.). Це була наша остання репетиція перед стартом у кваліфікації ЄвроБаскету (українці розпочинають відбір домашнім матчем з болгарами 31 серпня у Києві – ред.), можливість випробувати різні варіанти командної взаємодії у нападі і захисті.

- Якщо порівняти статистичні дані команди у трьох поєдинках, показники деяких гравців коливаються від матчу до матчу. Як Ви до цього ставитеся?
- Я нормально до цього ставлюся. Хлопці – не роботи. Ви кажете про статистику? Буває краща статистика, буває гірша. Для мене найголовніше, як вони грають у захисті, яка у них взаємодія, яких помилок вони припускаються. У мене є градація помилок. Якщо вони технічні, я з цим мирюся, якщо вони стаються через непорозуміння чогось, це вже інший рівень помилок. Тому я до цього нормально ставлюся, якщо це технічні помилки, які можна виправити. Цей турнір ми провели у першу чергу від захисту, я дуже цим задоволений. Дозволили суперникам у кожній грі набирати менше 70-ти очок. Те, що обговорювали на зборах перед турніром, виконали. Для мене найголовніше не кількість очок, набраних командою, а командний захист, командний дух, настрій, атмосфера у команді.

- У другому матчі турніру з албанцями було враження, що команда вирішила перевести подих, взяти своє малою кров'ю. Зрештою, мети було досягнуто (перемога українців 71:65 – ред.). На вашу думку скидати оберти з різними суперниками – дієва практика? Бо ж таким чином підготувалися добре на заключний матч турніру з Ізраїлем? Це нормально, що команда сама обирає, на якій передачі кого обігрувати?
- Я вважаю це ненормально. У матчі з албанцями був присутній недонастрій. Напевно, це моя помилка, що я не зміг налаштувати хлопців на матч з Албанією. Адже до нас вона програла Ізраїлю більше 60 очок а потім близько 50 очок естонцям.

- Чи довів матч з Ізраїлем, що команда готова працювати на максимумі.
- Це був гарний матч.

- Чи визначилися Ви зі складом команди на кваліфікаційний турнір до ЄвроБаскету?
- Практично так. Список оголошу у вівторок на пресс-конференції (відбудеться у київському Палаці Спорту, початок о 14:00 – ред.). Я не думаю, що цей склад буде з 12-ти гравців. На матч з зі збірною Болгарії може бути один склад. Пізніше я можу його корегувати.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.