Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
|
1072
0

Денис ЛУКАШОВ: «Никому не собираемся проигрывать на выезде»

Украинский плеймейкер - о победе над командой Болгарии

Денис ЛУКАШОВ: «Никому не собираемся проигрывать на выезде»
fbu.ua

Гравець збірної України Денис Лукашов відкрив лік набраним очкам «синьо-жовтих» у кваліфікаційному турнірі ЄвроБаскета-2017. Не пройшло і кількох секунд від початку матчу з болгарами, як Денис майстерно поклав у кошик суперника влучний триочковий і загасив таким чином емоцію передстартового хвилювання. Розвинути успіх за підтримки рідних трибун далі вже було, як кажуть, справою техніки.

- Головне – перемогли. Ми непогано грали, особливо у захисті. Болгари змогли вирівняти гру і скоротити відставання до 10 очок тільки через те, що ми зробили безглузді помилки. Це не їхня заслуга, а наша невпевненість, якась квапливість, зокрема моя. Але виграли – на сьогодні це головне.

- Ви добре керували грою, знали звідки завдати найбільшої небезпеки супернику?
- Не тільки я. Сьогодні кожний гравець, який виходив на майданчик, виконував певну роботу. Зокрема, захист хлопці демонстрували дуже агресивний проти Дебошта (Демаркус Бост – натуралізований американець у складі збірної Болгарії – ред.) який не набрав необхідної кількості очків. Це не пишуть у статистиці, може це не так добре помітно з трибун, але у першу чергу ми виграли завдяки агресивному захисту а не якомусь там супернападу. Тренер завжди налаштовує нас насамперед агресивно діяти у захисті, бо це деморалізує суперника і додає нам сили. І прагнули скористатися нашою перевагою під кільцем. Пішло здвоювання. «Великі» знаходили «маленьких», які виконували вільні кидки. Знов таки, сьогодні добре відіграла уся команда, незалежно від того, хто і скільки закинув. Це перемога усіх: 13-ти гравців, усього тренерського штабу і, звісно, вболівальників, які прийшли нас підтримати. Велике їм дякую!

- Наскільки болгари виявилися очікуваними для вас?
- Ми дуже довго до них готувалися, оскільки це перша гра. Дуже важливо було розпочати її добре і здобути перемогу. У нас було достатньо інформації. Тренери підготували якісний скаутинг. За великим рахунком нічого нового ми про них не дізналися і перша половина показала, що ми готові до їхнього нападу, ми впоралися. А кінцівку вирішили наші втрати, через які вони скоротили відставання.

- Наскільки брудно грали болгари?
- Знаєте, це кваліфікація. Ніхто не буде тут гладити, а будуть битися до останнього, так само і ми нікому не збираємося поступатися на виїзді. Будемо у першу чергу боротися, а там вже нехай переможе найсильніший.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы
Баскетбол | 25 апреля 2024, 08:47 0
Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы

Бостон без Михайлюка проиграл на своем паркете

Свитолина проиграла первой ракетке Испании на большом турнире в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 14:20 21
Свитолина проиграла первой ракетке Испании на большом турнире в Мадриде

Элина в пятый раз подряд уступила в стартовом матче на Madrid Open

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.