Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 30 сентября 2016, 10:12
1526
0

Виталий СТЕПАНОВСКИЙ: «Это будет лучший чемпионат за последние годы»

Главный тренер «Химика» рассказал о подготовке команды к старту сезона

| Обновлено 30 сентября 2016, 10:12
1526
0
Виталий СТЕПАНОВСКИЙ: «Это будет лучший чемпионат за последние годы»
fbu.ua, Виталий Степановский

Вже у першому турі Суперліги Парі-Матч жереб звів чи не найсильніші команди об’єднаного чемпіонату України. Чинний чемпіон «Хімік» зіграє у гостях з «Дніпром», який виграв у минулому сезоні золото Суперліги АБКУ. Про готовність Хіміка до старту розповідає головний тренер южненців Віталій Степановський.

- Команда готова на 100%. Відновився після травми Олександр Цикалюк і протягом останніх трьох днів він працює у загальній групі, виконує усі навантаження у повному обсязі. Так, «Дніпро» дуже сильна команда і вона підтвердила свій статус після перемоги на останньому передсезонному домашньому турнірі (Кубок Говорунова – ред). Вдома обіграли «Кривбас» і «Будівельник», усі хлопці грають кілька років разом, у «Дніпрі» гарний тренерський колектив, тому передбачаю, що у «Дніпрі» гра буде напрочуд цікавою і ми виходитимемо на майданчик з думками про перемогу.

- Чи задоволені ви передсеззонною підготовкою? Усіх, кого хотіли бачити, вдалося залучити до складу?
- Підготовкою задоволений. Розпочали тренування у серпні вдома, далі поїхали до Литви на ігрові збори, там зіграли спаринги з усіма командами, що виступають у європейських турнірах. Усі суперники були високого рівня. Я у перших іграх дав можливість більше пограти молоді – Ковальову Мещерякову, тому самому Сергію Павлову, на нього ми розраховуємо теж, як на одного з тих, хто має нести відповідальність за результат. Я думаю, це колосальний досвід для молодих хлопців, які вже гратимуть у Суперлізі Парі-Матч. Ковальова і Мещерякова я теж намагатимуся залучати як гравців ротації. Бо у нас ігор дуже багато, плюс Ліга чемпіонів, вони мають нам допомогти, щоб розвантажити хлопців особливо у чемпіонаті України. То ж я задоволений підготовкою, команда готова на 100% і ми підходимо в оптимальній формі до старту.

- Ви готові, що у вас буде обмаль прохідних ігор, бо на «Хімік» суперники налаштовуватимуться по-особливому?
- Так, звичайно, проти «Хіміка» усі гратимуть на 100% своїх можливостей. Доводити, що з чинним чемпіоном вони можуть грати на рівних. І для нас це теж такий момент – ми ніколи не маємо розслаблятися і маємо тримати свою марку.

- Тому і ротація гравців вам потрібна більш глибока.
- Безумовно. Якщо не буде ротації, тоді гравці за пів-сезону «наїдяться» баскетболом, у них не буде емоцій і тоді ваче буде грати у середині а тим більше наприкінці сезону. У нас уже були такі випадки, коли а підсумком попередні сезонів основні гравці грали по 30 і більше ігор і наприкінці сеону вони вже ледь трималися морально і фізично. Тому це дуже важливий момент.

- До складу учасників Суперліги Парі-Матч додалися «Будівельник» і «Дніпро». Чи буде складніше захистити чемпіонський титул?
- Я дуже радий що об’єднався чемпіонат і ми тепер знову разом  і «Будівельник», і «Дніпро» серед нас. Це дуже сильні команди  гарними традиціями. Я думаю, що це тільки плюс усьому українському баскетболу і для вболівальників це цікаво а щодо того: чи буде складніше? Беумовно так. За останні два три роки це буде найцікавіший чемпіонат України. Бо ж усі команди непогано укомплектувалися усі потроху вибираються  кризи і в усіх є гарна ротація. Підписують і легіонерів. По одному, по два, по три, і ще переглядають. Від цього виграє вболівальник, сам баскетбол, а чемпіонство захистити, звісно, буде складніше.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 21
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы
Баскетбол | 25 апреля 2024, 08:47 0
Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы

Бостон без Михайлюка проиграл на своем паркете

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.