Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Еврокубки
|
2495
0

НАЗАРЕНКО: «Перед Лигой чемпионов просмотрим еще одного иностранца»

Президент «Химика» рассказал о положении дел в команде

НАЗАРЕНКО: «Перед Лигой чемпионов просмотрим еще одного иностранца»
fbu.ua

Южненський «Хімік», як і належить чинному чемпіону України, після матчів першого туру Суперліги Парі-Матч залишився єдиним колективом, який не зазнав турнірних втрат. Після перемог у Дніпрі і Запоріжжі підопічні Віталія Степановського повернуть баскетбольну атмосферу у Южний. Найближчої п’ятниці 7-го жовтня вони приймуть «Кривбас». Старт чемпіона у Суперлізі Парі-Матч прокоментував президент БК «Хімік» Сергій Назаренко.

- Нам є над чим працювати. Ми з тренером аналізували перші зіграні матчі у чемпіонаті, розбирали наші «огріхи» у грі команди. А вони є. Повернулися збірники (Рябчук і Конєв) їхня форма далека до ідеальної. Це стосується не лише нашої команди. У них є певний спад після кваліфікаційних матчів ЄвроБаскета. Але сподіваюся, пройде ще кілька матчів, і їхні кондиції будуть більш оптимальними. Ну а сам чемпіонат, і це вже показали перші матчі, виправдовує очікування щодо своєї підвищеної привабливості. Команди наберуть обертів і у подальшому він буде ще більш цікавим і захоплюючим. Кожна гра матиме інтригу і буде складною. А це підвищить інтерес публіки до баскетболу.

- Найближчий матч чемпіонату матиме статус «домашнього» для «Хіміка». Южний готовий зустріти великий баскетбол?
- Южний завжди готовий зустріти великий баскетбол. Ми раді що баскетбольне свято, як кажуть, повертається на нашу вулицю. Домашні ігри «Хіміка» завжди створюють піднесену атмосферу у місті. Відчувається, що люди скучили за баскетболом. Команда готується до довгоочікуваної зустрічі зі своїми прихильниками і не збирається їх розчаровувати.

- У вас відбулося точкове підсилення складу. Американець Джеймс Елліот Сміт вже вийшов у лідери за результативністю (12 очок за гру – ред.). Вибір був вірний?
- Так, вважаю, що цей легіонер наразі виправдовує наші очікування. Він непогано зіграв і з європейськими командами у передсезонних турнірах. Зараз ми будемо переглядати ще одного іноземця. Нам треба підсилюватися до початку ігор на мінародній арені.

- Ліга чемпіонів – новостворений турнір, і у групі з вами сильні суперники. Чи готовий «Хімік» до матчів європейського рівня?
- Скажу відверто. В усіх групах грають сильні команди. Половина з них мають значний досвід участі у єврокубках. Очікую, що турнір для нас теж буде цікавим. Подивимось на комплектацію суперників. Матчі з ними будуть серйозним випробуванням для «Хіміка». Але нічого, будемо боротися. І в Україні, і у Європі. Завдання у команди – вихід з групи Ліги Чемпіонів, захист чемпіонського титулу в Україні, перемога у Кубку України.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.