Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
985
0

Бродський пояснив, чому змінили принципи формування юнацьких збірних

Президент ФБУ розповів, чому склади юнацьких збірних затверджуватимуть колегіально

Бродський пояснив, чому змінили принципи формування юнацьких збірних
fbu.ua
Президент ФБУ Михайло Бродський на пресс-конференції у Палаці Спорту пояснив журналістам, чому склади юнацьких збірних, на відміну від національних, затверджуватимуть колегіально – головний тренер і тренерська комісія:
 
- Я хотів би конкретизувати. Це досвід Прибалтики, Іспанії – провідних шести – семи країн Європи. Як це працює? Збирають дітей, скажімо, 32 гравця певного віку. За цим пильно слідкує головний скаут. У нас тепер за це відповідає куратор юнацьких збірних Андрій Подковиров. Він – головний скаут країни. Його зона відповідальності не поширюється лише на національну збірну. Решта вікових груп, від U-14 до U-20, його. Отже, викликають 32 гравців разом з їхніми тренерами і засідає комісія. Комісію очолює тренер національної збірної, у нашому випадку Євген Мурзін, у ній також тренери збірних U-20 Міхельсон і Черній, U-18 – Ворона, Пудзирей, Мунтян, U-16 – Подковиров – вони беруть участь у перегляді. Після перегляду залишаються 24 гравця. Після цього проходить тиждень і національний тренер команди цього віку оголошує прізвища вісьмох гравців, яких він бере до своєї команди. Решту шість гравців затверджує комісія. Звичайно, він повідомляє, кого він бажає бачити, а комісія вже вирішує – правий він чи ні.
 
Таким чином збирають 14 гравців. Цих 14 гравців, починаючи з U-15, ми братимемо на стипендію. Тобто ФБУ виплачуватиме їм стипендію завдяки нашим спонсорам. І ці хлопці по своїм віковим групам будуть рухатися. Стипендія, скажімо, розпочнеться з тисячі гривень і це буде додатковим стимулом іншим гравцям старатися потрапити у ці 14. Тобто на чемпіонат їдуть 12, але стипендія поширюється на 14 гравців. Бо ще можуть бути травмовані. Національна збірна, звичайно ж - прерогатива тренерів національної збірної, там комісія не визначатиме склад.
 
Я вам скажу, хоча склад – це прерогатива тренера, але за усе відповідає Федерація баскетболу і я відчуваю особисту відповідальність також. Коли збірна не потрапляла на Євробаскет, почали писати – усе, це провал Бродського. Але ж м'яч круглий, це спорт. І повірте мені, ми не перебуваємо у неконкурентному середовищі. Навколо нас усі теж хочуть вигравати. Усі 54 європейські збірні. І ми боремося. Боремося чесно. І те, що сьогодні є – це те, що залишилося. І то – приватна школа в Україні баскетбольна – лише у Черкасах. І половина юнацької команди – це представники черкаської школи, а дехто в Америці перебуває. Для того, щоб усіляких розмов не було, буде комісія, яка буде визначатися. Наприклад, подивилися Харчинського команду (головного тренера збірної U-16 у сезоні-2015/2016 – ред.), поїхали на чемпіонат Європи, кілька гравців виходили на 2-3 хвилини, навіщо їх тоді возили? А, скажімо, MVP серед 15-тирічних Голощапов не був включений до складу збірної. Зараз він у Канаді і викликає підвищений інтерес до себе з боку тамтешніх тренерів. А ми не заграли хлопця. Або ж високий хлопець у нас є з Івано-Франківська, вчиться у школі Сабоніса, його теж не включили до складу збірної. Ну як таке можна робити? Тому буде комісія, і тільки через це. У нас тепер вертикаль відповідальності – за усі збірні відповідає головний тренер національної команди країни – чи то чоловічої, чи то жіночої.
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.