Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 11 октября 2016, 14:38
1562
0

Александр ЧЕРЕДНИЧЕНКО: «У наших девушек все впереди»

Тренер самой молодой команды Женской Суперлиги верит в своих подопечных

| Обновлено 11 октября 2016, 14:38
1562
0
Александр ЧЕРЕДНИЧЕНКО: «У наших девушек все впереди»
fbu.ua, Александр Чередниченко

Наймолодша команда Жіночої Суперліги – дніпровський «СДЮСШОР-5-ДВУФК» зіграв найбільше матчів за інших учасників чемпіонату. В усі чотирьох зазнав поразок, та й у найближчих двох поєдинках виправити ситуацію йому буде непросто. Адже грають дніпровки з «Динамо»  і «ІнтерХімом». Втім головний тренер команди Олександр Чередниченко не посипає голову попелом і розповідає про переваги участі своїх дівчат у змаганнях дорослих.

- Для дівчат це дуже корисний досвід. У нас молода команда без вікових гравців і діти отримали нагоду прогресувати швидше Не кожному випадає така можливість в Україні дитячою командою грати у дорослому чемпіонаті. Перемоги прийдуть коли гравці второпають що їм треба робити, на яких швидкостях, при яких захистах. На це потрібен час. Не буду забігати наперед але думаю, у нас усе попереду.

- А на ваш погляд це правильно що діти ведуть боротьбу  з дорослими жінками?
- Думаю, так. І це треба було робити раніше. На мій погляд, з 10-го класу потрібно організовувати команду яка гратиме серед старших. Чи то у Суперлізі А. Чи то у Лізі В. Це треба робити і робити у кожному місті. Щоб діти розвивалися, щоб у нас зміна поколінь відбувалася швидше. Бо молодої крові нема, а топовим гравцям має бути зміна.

- Ви зіграли чотири матчі. З ким було найважче боротися?
- Звісно, переживання були. І у мене як тренера і у гравців. Але я думаю, ми покаали гідну гру, впоралися з тиском. Найважче було у суперництві з київськими «Тім-Скуфом» та «Авангардом». Коли грали з «Блискавками» вже відчував що підопічні певним чином освоїлися. Але перший тур був важким.

- У другому турі ви зіграли з «Вінницькими Блискавками» і рівненським «Сузір’ям». З бронзовими призерками Чемпіонату України навіть мали шанс зачепитися за перемогу, а команді, набагато ближчій для вас за віковими показниками з тріском поступилися. Чому? Готувалися на Блискавок?
- У Рівному грає вікова п’ятірка гравців. Грали на перемогу. Ніхто і не думав завчасно складати зброю. Але після тривалого переїзду важко грати. Коли ми грали з Блискавками було помітно, що від гри до гри команда додає. І ми вже першу половину зіграли +11. Так, ми потім попливли, нам забракло фізичних кондицій, тактичних. Але видно, що команда прогресує. Я сподіваюся, що у наступному турі з Динамо (киянок СДЮСШОР-5-ДВУФК прийме у Дніпрі 15-го жовтня – ред.) ми теж покажемо гарну гру і будемо радувати своїх вболівальників.

- А після Динамо у вас буде виїзд до Одеси на матч з чемпіоном Інтерхімом. Мандража не буде?
- Думаю, що дівчата вже освоїлися. Вони отримали певний досвід після чотирьох ігор. Побачили до чого можна прагнути і як грати щоб нав’язати боротьбу дорослим. Нам усе по силах.

- До вас агенти не зверталися, мовляв у вас такі дівчата грають у команді, молоді і порспективні?
- Щодо агентів – поки ніхто не звертався, розмов не було. Але буде добре, коли наших гравців бачитимуть, робитимуть їм пропозиції. Таким чином зростатиме імідж клубу дніпровського, їхній особистий імідж, як гравців. Було б дуже приємно, якщо їх помітять і вони будуть комусь потрібні. Але завжди можна розмовляти. Думаю, це був би великий плюс, якби наші гравці перебували на олівці у агентів, скаутів.

- Думаю, цей час обов’язково прийде.
- Ми докладаємо максимум зусиль для того щоб перемагати і щоб покращувати якість своєї гри.
 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.