Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Разное
| Обновлено 17 октября 2016, 17:48
1127
2

Юрий ПРОЦЮК: «Надеюсь, баскетбол 3х3 включат в олимпийскую программу»

Главный тренер сборной Украины - о выступлении команды на чемпионате мира

| Обновлено 17 октября 2016, 17:48
1127
2
Юрий ПРОЦЮК: «Надеюсь, баскетбол 3х3 включат в олимпийскую программу»
fbu.ua

Головний тренер збірної України Юрій Процюк прокоментував досягнення своїх підопічних у Гуанчжоу:

- У чотирьох підгрупах кожна команда по разу програла. Тобто у чотирьох підгрупах три команди пішли в закрутку. Ми програли першу гру Новій Зеландії. Розстроюватися не було часу, бо наступна гра була з Голандією і треба вже було попри все переможно налаштовуватися на Голандію. 3х3 чим цікавий, що будь-яка команда може будь-яку обіграти. І я вам скажу правду, ми прийшли на гру Індонезія – Нова Зеландія і дуже дуже вболівали за Індонезію, бо був такий розклад що ми могли не вийти з групи, якщо Нова Зеландія забила 22 очка Індонезії Тому ми дуже сильно вболівали і Індонезія усе ж таки не дала закинути потрібної кількості м’ячів і ми вийшли з підгрупи. Певно нагорі хтось є і мала справедливість настати і дівчата молодці Потім вони на одному подиху винесли і Францію і Іспанію. Тут заслуга у першу чергу дівчат. Бо тренери – це так, сидять на трибунах, вболівають. А на майданчик виходять гравці і вирішують долю гри вони.

- У плей-оф ви по-черзі здолали Францію та Іспанію, але ж це гучні імена у баскетболі.
- Звичайно, Франція – досвічена команда. Дівчата у ній грають вже третій чемпіонат світу, ось цим складом. Ми трохи пригадали 2014-й рік, коли ми обіграли цю Францію. Тоді у нас грали Оля Сівакова, Ресіна Оксана, Аліна Ягупова – утрьох. Тому нічого страшного не було. Ми не пасували перед Францією. Ми зрозуміли, які ми сильні сторони можемо використати у грі з нею. Стали широко, зіграли 1 в 1. Тобто ми зіграли у свою гру. Дівчата виконали ті настанови, які ми разом з Володимиром Холоповим їм старалися втлумачити перед грою, і все у нас вийшло.

- Фінал з Чехією пішов не за вашим сценарієм, чому?
- Чехія чвертьфінал грала першою а ми грали восьмими. Тобто вони мали більше часу на відпочинок. Це не виправдання але об’єктивно дивлячись – потім ми грали другий півфінал а Чехія – перший. Тому виявилося, що у них більше сил на фінал залишилося. І десь ми не допрацювали. Наступила та втома, і фінал не склався.

- Але і срібло вагомий здобуток – дивіться, як вас зустрічають.
- Це найкращий результат, я ще раз повторюся, серед усіх ігрових видів спорту. І більше того, я хочу сказати – 59 країн брали участь в Олімпіаді з ігрових видів спорту, а України серед них не було. Сподіваємося, дасть Бог, баскетбол 3х3 у червні включать до олімпійської програми і тоді будемо вже боротися за ліцензію на Олімпіаду-2020.
 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dydyyura
смотрел все матчи нашей сборной. если включат в ОИ то потянутся в этот спорт сильные игроки, и не одна баскетболистка не попадет в свою сборную, ну очень слабо играют все игравшие. а так мне такой баскетбол нравится, и развивать его не сложно (в каждой школе города есть кольцо в зале (наулице)) проводить соревнование между школ.
ser_nat
Сил не вистачило на фінал теж правда, дуже вже легко програвали в ногах один в один. А так великі молодці, ще б Ягупову, то й золото було)))