Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
4262
1

Женская сборная Украины пробилась на Евробаскет!

Украинки переиграли Германию и выиграли отборочную группу

Женская сборная Украины пробилась на Евробаскет!

Хід гри

У дебюті зустрічі українкам не вдалося обійтися без традиційного в таких випадках мандражу – далася взнаки ціна поєдинку. Фікель довела стартову атаку до влучного кидка з фолом, який теж реалізувала. Наші ніяк не могли довести свої атакувальні дії до логічного завершення, то ж німкені продовжили набирати перевагу. Та ж Фікель довела лідерство гостей до плюс 7. Символічно, що першою в нашій команді влучила єдина одеситка в команді Олеся Малашенко. Майже за три хвилини до кінця чверті українки наздогнали суперниць. Крапку в чверті встановила Ягупова. Її триочковий залишив стартову 10-хвилинку за нами.

На початку другої чверті суперниці майже три хвилини не могли змінити рахунок. Нарешті це знову вдалося Малашенко. Цього разу зі штрафних. Вона ж в наступній атаці збільшила перевагу з гри. Бродерсен триочковим скоротила відставання, але два поспіль влучання Ягупової з-за дуги показали, хто господар в Одесі. Завершив чверть влучний триочковий Дорогобузової. Відтак на перерву українки пішли за комфортної 16-очкової переваги.

Якщо гості і бажали щось змінити по перерві, то аргументів для цього у них не знайшлося. Українки втричі перевершували німкень за перехопленнями. Майже на половину менше втрачали м’яч. То ж спокійно продовжували свою гру. У підсумку це дало господарям ще 4 додаткових очки переваги.

У останній 10-хвилинці наші дівчата грали в своє задоволення та задоволення вболівальників на трибунах. Кілька разів українки дозволили суперницям провести швидкі результативні атаки. Та на загальний перебіг подій це вже не вплинуло.

П’ята перемога в п’яти відбіркових матчах чемпіонату Європи зберігає за збірною України лідерство в групі D та гарантує участь в фінальному турнірі чемпіонату Європи. У останньому поєдинку проти Сербії залишається з’ясувати з якого місця наша команда потрапить на жеребкування ЄвроБаскета: з першого, чи другого?

Герої матчу

Героями поєдинку справедливо можна назвати всю українську команду. Дівчата швидко справилися з хвилюванням і впевнено зробили свою справу. Варто відзначити Малашенко, яка надзвичайно корисно зіграла в рідному місті. Її влучання на початку перших двох 10-хвилинок були вкрай необхідними для настрою всієї команди. Підсумковий дабл-дабл став логічним підсумком переваги українок.

Найближчі матчі

Заключний матч кваліфікації ЄвроБаскета-2017 збірна України зіграє 23 листопада в Сербії. Німкені того ж дня зіграють в Люксембурзі.

Україна - Німеччина – 85:61 (19:18, 24:9, 18:14, 24:20)

Найрезультативніші гравці

Україна: Малашенко - 19 очок, 10 підбирань, 1 передача; Ягупова - 19 очок, 4 підбирання, 2 перехоплення.
Німеччина: Брюнкхорст - 17 очок, 1 підбирання, 1 перехоплення.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
parosss
Молодці, дівчата! Так тримати!!!