Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 02 октября 2022, 01:16
8356
18

Жіноча збірна стартувала з перемоги на Євробаскеті

Українки впевнено переграли команду Чехії

| Обновлено 02 октября 2022, 01:16
8356
18
Жіноча збірна стартувала з перемоги на Євробаскеті
ФБУ

Збірна України почала перший матч Євробаскета-2017 без сюрпризів у стартовій п’ятірці. На матч проти Чехії з перших хвилин вийшли Мосс, Ягупова, Дорогобузова, Малашенко та Удоденко. Вже у дебюті матчу наші дівчата почали багато грати через фарбу - і не дарма, адже така тактика стабільно приносила українкам набрані бали. Окремо треба відзначити гру капітана Аліни Ягупової, з якою чешські баскетболістки у першій половині матчу впоратись не зуміли. Свінгмен збірної України за 15 хвилин набрала 17 очок, атакуючи при цьому з високим відсотком. В цілому команда Володимира Холопова грамотно користувалась прогавинами у захисті збірної Чехії, демонструючи при цьому відмінну гру у захисті. Наша команда повністю переграла опоненток за всіма показниками та закономірно виграла першу половину - 42:23.

Після великої перерви результативність помітно знизилася. Відсоток влучань впав, при цьому команди почали допускати більше помилок в атацi. У підсумку за всю третю чверть команда Холопова набрала лише 4 очка - благо чеські баскетболістки не зуміли повноцінно скористатися провалом в грі суперниць. На заключну десятихвилинку Україна пішла за двозначної переваги, яку було здобуто ще в першій половині. На щастя, у вирішальній четерті нашим дівчатам вдалося стабілізувати гру - наблизитися ближче ніж на 9 очок чешкам не вдалось. Команда Володимира Холопова хоч і не так впевнено, як в першій половині, але все ж контролювала гру і довела перший матч Євробаскету-2017 до перемоги. Збірна України обіграла команду Чехії з рахунком 59:47 і розпочала чемпіонат Європи з перемоги над господарками турніру.

Наступний матч

Другий матч групового раунду Євробаскета-2017 збірна України проведе у суботу проти команди Іспанії о 16:00.

Україна - Чехія 59:47 (24:13, 18:10, 4:10, 13:14)

Україна: Ягупова 21 + 7 підбирань, Удоденко 10 + 16 підбирань, Мосс 7, Дорогобузова 5, Ольховик 6, Мазніченко 4 + 5 підбирань + 3 передачі, Малашенко 4 + 5 підбирань,

Чехія: Вон 16 + 6 підбирань, Ханусова 8 + 5 підбирань, Вьорлова 8, Ельхотов 7, Заплатова 4

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 18
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

ФОТО. Подросток на матче Челси показал душераздирающий баннер
Футбол | 24 апреля 2024, 02:23 2
ФОТО. Подросток на матче Челси показал душераздирающий баннер

Матч АПЛ завершился разгромной победой Арсенала со счетом 5:0

Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Kapitan Vrungel
БРАВО!!!
Станислав Матусевич
Молодцы девчата, очень хорошую первую половину провели. Ягупову традиционно сдержать соперницам не удалось. А во второй части матча из полоижтельного осталась только защита. Очень много потерь и почти ничего не залетало. Хорошо, что из своих около 20 дальних попыток чешки единственный раз попали, только когда результат уже не вызывал сомнений. А завтра будет еще более сложный матч против испанок, праздновать победу и расслабляться некогда.
LAZIO
Умнічки!!!!!!!!
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
peremogazanamu
Мені здається, що після великої перерви,наша збірна навмисно скинула оберти тримаючи в голові подальші матчі. І, судячи по першій половині матчу з чешками, цих матчів буде не два.
Не зрозумів одного, чи то дівчата збірної Чехії перегоріли, чи, надіюсь на це, наша збірна настільки сильна, що не замітила господарок Євро 2017?
Patriot  UA
З почином!
Ffd Dfg
Познавальне інтерв"ю http://fbu.ua/fbu/91763-dandra-moss-za-ukrainu-hochu-grati-ne-za-groshi.htm
alex_kor
Молодцы, девчата. В защите правда много фолят. С более сильным соперником уже на третьей минуте иметь 4 фола это перебор.
А так супер! Первые две четверти просто снесли чешек!
Ihor8
Наша американка Мосс постоянно не понимала что от нее хотят тренеры и на обьяснение ей уходил весь тайм аут. Не показала как по мне хорошей игры. Надеюсь в следующих матчах будет играть умнее и ярче. Возможно с испанками надо поэксперементировать и дать больше отдыха Ягуповой ведь вероятность победы мизерная, а так сохраним силы на решающий рывок с Венгрией и спокойно выйдем из группы, а там видно будет
Brian10
24 номер в сборной это Мосс?
BBB
С победой!Правда настораживает низкая результативность во второй половине игры,особенно в третьей четверти!Таких провалов более сильные соперники могут и не простить!
Disiny2
Девченки умнички!Но, тренерский подход настораживает. Ну ведь здорово катали чешек первые две четверти..... Пока, в перерыве Холопов и Ко не дали команду сушить игру. По-спортивному понятно, +20 за первый тайм и полное доминирование на площадке, но... это не про нас. Моментально пришла расплата, чешки понеслись и будь класс команды выше, очень туго пришлось бы нашим звездочкам. Думаю, на Испанию будет другой расклад. Терять нечего, а победа позволит нашим почувствовать себя фаворитом ЕВРО. Ягупова суперрр!
Oleg Bugaets
з вдалим стартом!
Artur Sarhsyan
Вынесли чехов в одну калитку! После 2-й четверти вели 42:21, по-этому играли в полноги.
Vitaliy_yatsenko
Ягупова підтвердила титул найкращої баскетболістки континенту. Вперше бачив її гру вживу. Приємно здивований. Давно не бачив таку збалансовану гравчиню. Тому завтра чекаємо на супер гру.