Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 01 сентября 2017, 16:24
808
1

В’ячеслав БОБРОВ: «Ми не впоралися зі Шредером»

Гравець збірної України прокоментував поразку від Німеччини на Євробаскеті

| Обновлено 01 сентября 2017, 16:24
808
1
В’ячеслав БОБРОВ: «Ми не впоралися зі Шредером»
ФБУ. Вячеслав Бобров

Гра зі збірною Німеччини стала дебютом на Євробаскеті для трьох гравців нашої команди В’ячеслава Боброва, Володимира Конєва, Руслана Отверченка. Серед усіх новачків збірної наймолодшим був В’ячеслав Бобров (25), він таки найпізніше вийшов на майданчик (28-ма хвилина поєдинку), сьогодні він поділився своїми враженнями і сподіваннями.

- Відбувся твій дебют на Євробаскеті, що можеш сказати про минулу гру, які твої свіжі враження?
- Матч вийшов важким, хоча ми знали, що для німецької збірної Шредер робить абсолютно усе, йому дається карт-бланш, він дуже сильний фізично, відмінна індивідуальна майстерність, з ним ми не впоралися. Хоча у першій чверті стримувати його вдавалося, потім можливо це нас дещо розслабило те що на початку гри добре влучали і ми почали збиватися на індивідуальні кидки, десь не допомагали один-одному, це вилилось у 30 очок нам за другу чверть.

- За цим процесом ти спостерігав з лави, не виходив на майданчик, скажи хвилювався?
- Ні хвилювання не було, я був готовим вийти, більше скажу, що кортіло вийти на майданчик, відчути гру, тренер дав мені цей шанс лише наприкінці третьої чверті і потім я уже не сідав на лаву.

- Дивлячись на матч тривалий час з лави, що помітив у грі суперника?
- Було відчуття, що треба додати швидкості, але німці грали дуже грамотно, у нас багато комбінацій на взаємодії 1 і 5 номерів, вони стали використовувати пастки, тому почав простежуватися сумбур у нападі. Доводилося викидати м'яча на останніх секундах, деякі з них навіть не досягали кошика. Десь мабуть нам забракло майстерності щоб більше обігравати 1 в 1, у них багато гравців, які грають у сильних чемпіонатах, гравців рівня Євроліги.

- А впевненості у собі не бракувало, віри в те що можете перемагати цих гравців?
- Для мене особисто, це не є показником коли ми програємо - 12 чи - 16, все одно треба грати і ми скоротили до 7 очок, змогли додати, повернутися у гру на якийсь час. Іноді приймали неправильні рішення, десь пропустили ривки від Шредера, десь не підстрахували. Тому у підсумку отримали такий результат, прикро, що дозволили закинути останню трійку Шредеру, усе ж -9 це краще ніж -12.

- Особливо враховуючи, гіркий досвід попередніх турнірів, коли усе вирішувала різниця...
- Усі пам'ятають про це, але ми дозволяємо собі занадто рано засмучуватися, треба продовжувати грати, можливо ми десь програли фізично, можливо поступилися німцям у зіграності. Минулого року коли ми грали із ними, то у них здається не було тільки Шредера, а так були і Бенцінr, і Тайс, майже увесь нинішній склад. Тоді ми їх переграли у Німеччині, а сьогодні зі Шредером вони були сильніші від нас.

- На турнірах такого формату дуже важливо не знітитися після першої поразки...
- Я думаю, що у наступних матчах ми будемо лише додавати, з'явиться якась впевненість, ми не будуть перетримувати м'яча, коли здається уже усе готове до кидка, а йде якась передача, кудись перебігаємо, боїмося брати на себе відповідальність, навіть у відкритих кидках. Так ми сьогодні в контакті десь не попали, але боролися. По підбираннях на чужому щиті ми не програли німцям і у них і у нас по 9. Хоча у наступних іграх ми будемо більш переконливими на підбираннях і за рахунок цього можемо добирати очки. На турнірах ми нечасто кому програвали підбирання.

- У якому ти сам перебуваєш стані, адже ти летів сюди не зовсім здоровим з температурою.
- Стан хороший, уже почуваюся краще, думаю, вихідний від матчів день теж піде на користь. Ми потренуємося. Походимо комбінації, я матиму можливість ще більше відійти. У якому б стані я не був, усе одно бажання допомогти команді є. Тут треба грати у швидкий баскетбол, тому якщо хтось випадає, на інших більше навантаження, а в швидкісному режимі 5-6 хвилин вистачає, щоб відчути втому. Тому кожен гравець важливий.

- У тебе був момент у грі, коли ти за одну атаку німців отримав 2 фоли і дав забити.
- Так, спочатку повівся на показ Тайса, потім дав йому кинути. Так буває у баскетболі, я довго сидів і тільки увійшов у гру, ще був холодний, мене навіть перед тим повторно розтирали, я став відчувати гру уже після цього епізоду.

- Що думаєш про Італію?
- Думаю, що вони намагатимуться грати швидко, а нам необхідно виграти у них підбирання і оперативно повертатися у захист, коли вони оволодівають м'ячем, адже зараз майже усі команди дуже добре біжать, а у них крім усього є хороші снайпери. Тому, проти них треба якісно захиститися, ламати їхні комбінації і тоді, мені здається, напад прийде, головне вірити у себе і якщо змазав пару разів, усе одно знайти свій кидок, важлива підтримка я знаю, ми можемо грати командно.

- До сьогоднішнього дня, який у твоєму житті був найвідповідальніший матч на серйозному міжнародному рівні?
- На міжнародному рівні, це мабуть, коли я ще у Маріуполі грав проти ЦСКА, тоді Рімас Гірскіс, царство небесне йому, бачив перспективи у нас і давав багато грати молодим. Я тоді зіграв 25 хвилин проти команди, на якій ріс дивлячись її по телевізору.

- Свою статистику у тій грі пам'ятаєш?
- Так, приблизно 6 очок здобув, зробив 6 підбирань, 2 передачі, здається, зробив, поставив блок-шот.

- Що ж тепер ти уже відчув, що таке Євробаскет, тепер ти маєш і такий досвід.
- Так, тепер слід відчути ще й смак перемоги. Буду старатися для цього.

- У Ізраїлі ти уперше, як тобі Тель-Авів?
- Звернув увагу, що дуже багато будується усього довкола, чимось нагадує Стамбул, багато висотної забудови, поруч море і доволі жарко. хоча міста, як такого і не бачив, так тільки з вікна автобуса.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Президент ПСЖ – Барселоне: «Когда уже откажетесь от тупой идеи Суперлиги?»
Футбол | 25 апреля 2024, 07:49 4
Президент ПСЖ – Барселоне: «Когда уже откажетесь от тупой идеи Суперлиги?»

Аль-Хелаифи уверен, что Суперлиги не будет

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
maxcrimea8
Против Шредера только черепашки-ниндзя могут, это всем известно..